Kuru zivju eļļu izvēlēties? 3
Farmaceite norāda, ka dažādi pārtikas produkti satur atšķirīgu taukskābju Omega-3 daudzumu. Viņa iesaka cilvēkiem, kam patīk aktīvs dzīvesveids, izvēlēties zivju eļļu, kas satur iespējami vairāk taukskābju Omega-3 lietderīgos EPS un DHS. Tas ļaus ātrāk sasniegt izvirzītos mērķus veselības uzlabošanā.
“Lūdzu, pievērsiet uzmanību arī zivju eļļas izcelsmei. Īpaši vērtīga ir zivju eļļa, kas iegūta no savvaļā dzīvojošām, nelielām, treknām zivīm, piemēram, anšoviem. Tajās dabiski uzkrājās daudz lielāks taukskābju Omega-3 daudzums nekā citās zivīs,” skaidro “Euroaptiekas” farmaceite Leščika.
Anšovi ir ļoti tīri, jo tie praktiski neuzkrāj toksīnus, kas pārstrādes laikā jāizvada no citām zivīm.
“Sportistiem parasti tiek ieteikts lietot zivju eļļu augstākā koncentrācijā, proti, šķidru zivju eļļu. Viņiem nebūtu jābaidās no nepatīkamās garšas. Latvijā ir pieejama zivju eļļa, kuras ražošanā izmanto modernas destilācijas un koncentrēšanas tehnoloģijas, kas veido izcilas garšas īpašības. Šāda zivju eļļa patiks pat cilvēkiem, kas nav zivju cienītāji,” skaidroja Euroaptiekas farmaceite.
Zivju eļļa var būt noderīga ikvienai organisma šūnai, tā jālieto regulāri.
Izmantotie avoti:
1. https://www.mysportscience.com/post/omega-3-and-muscle-building
2. https://www.mysportscience.com/post/do-athletes-need-fish-oil-supplements#:~:text=We%20found%20that%20fish%20oil,and%20post%2Dexercise%20nitric%20oxide
3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17490962/
4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12909818/
5. https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-7-31
6. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2019.00144/full