5 soļu cīņa ar sarkanvīna traipiem 0
Fakts, kas padara vīna traipu par tik sarežģītu pretinieku, ir tas, ka to veido krāsvielas, cukura un tanīna komponenti. Tāpēc tīrīšanas process parasti ir sarežģītāks nekā cīnoties ar cita veida traipiem.
Ar vīna traipiem jābūt pacietīgiem, jo rezultāts var nebūt tūlītējs. Tāpēc, nepieciešamības gadījumā tīrīšanas procesu jāatkārto.
Tīrīšanas gaita
1. Izmidzina atšķaidītu trauku mazgāšanas līdzekli uz traipa un viegli iemasē ar mīkstu saru suku vai rokām.
2. Noskalo ar ūdeni, uzlej etiķi un ļauj nostāvēties vairākas minūtes, atkal izskalo.
3. Ja traips vēl redzams, uzklāj ūdeņraža peroksīdu un atkal ļaujiet nostāvēties.
4. Ja traips aizvien saglabājies, tam uzklāj 1 vai 2 pilienus ožamā spirta. Noskalo ar ūdeni. Apstrādā ar traipu tīrīšanas līdzekli un izmazgā.
5. Ja joprojām ir traips, uzklāj pulverveida nehlorētu krāsu drošu balinātāju, pēc brīža izmazgā.
Pēc šādas apstrādes vīna traipam vajadzētu būt pazudušam pat no sniegbalta galdauta vai blūzes. Veiksmi!