Foto-Shutterstock

5 receptes gardai karstvīna sezonai 0

Karstvīnu labāk gatavot mājās, nevis pirkt gatavu

Reklāma
Reklāma
Kārlis Streips: “No kurienes šis kretīns gūst pārliecību, ka viņam ir tiesības par to kaut ko spriest?”
Veselam
Stradiņa slimnīcā krīzes situācija – ar “ātrajiem” atvestie pacienti pie slimnīcas mašīnā spiesti gaidīt pat vairāk nekā 2 stundas 26
Kokteilis
6 zodiaka zīmes, kam nepiemīt ne mazākās līdera dotības 25
Lasīt citas ziņas

Kad termometra stabiņš tuvojas 0 grādiem, ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?

Kā norāda Elkor FOOD&WINE vadītāja, veikalos nopērkamie „gatavie“ karstvīni īsti nav vīni, bet gan vīnu saturoši dzērieni, kuriem jau ir pievienotas garšvielas un diezgan daudz cukura, kas tad arī ir atbildīgs par sliktām sajūtām nākamajā dienā, tāpēc būtu ieteicams gatavot šo sildošo dzērienu pašam, lai tas sniegtu patiesu garšas baudījumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs.
Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

1.Klasiskais karstvīns

Publicitātes foto

Pussaldais sarkanvīns
150 ml
Vīnogu sula
50 ml
Grenadīna sīrups
15 ml
Citrona daiviņa
Apelsīna daiviņa
Kanēļa standziņa

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.