Ko iesākt? 29
Interesanti, ka pētnieki arī noskaidroja, ka minēto produktu efektu var vājināt, pievienojot produktiem Omega-3 taukskābes, kas savukārt novērš atmiņas zudumu. Eksperti iesaka censties samazināt minēto 5 produktu patēriņu, bet paralēli vairāk iekļaut ēdienkartē produktus, kas bagāti ar Omega-3 taukskābēm.
Der arī atcerēties, kas tad ir ļoti apstrādāti pārtikas produkti… Tie bieži satur ievērojami vairāk sastāvdaļu, daļa no kurām ir liekas. Šos produktus var ēst uzsildītus vai uzreiz. Produktos ir dažādas piedevas, aromatizētāji, krāsvielas un konservanti, kas ietekmē mūsu veselību un var pat veidot kancerogēnas vielas.
Parasti, ja tomēr stipri gribas, ļoti apstrādāti pārtikas produkti ir jālieto nelielos daudzumos. To uzturvielu blīvums parasti ir ļoti zems, savukārt kaloriju saturs bieži ir ļoti augsts. Ir arī daudz tauku, ogļhidrātu, sāls un cukura.