Konditorejas izstrādājumi un baltmaize 10
Ja brokastīs apēdat smalkmaizīti vai grauzdētas baltmaizes šķēli, tas izraisa cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, kas savukārt var radīt koncentrēšanās grūtības. Eksperti norāda, ka ja cukura līmenis asinīs ir pārāk augsts vai pārāk zems, tas var radīt koncentrēšanās grūtības. Lai gan glikoze – ogļhidrātu veids – nodrošina enerģiju smadzeņu šūnām, ja glikoze asinīs uzsūcas ātri (kā tas notiek, ēdot tādus ēdienus kā smalkmaizītes un baltmaizi), tā rada cukura nelīdzsvarotību asinīs. Zinātniskie pētījumi liecina, ka šī nelīdzsvarotā līdzsvara blakusefekts ir… jā, grūtības koncentrēties.
Labā ziņa – jūs joprojām varat baudīt konditorejas izstrādājumus un maizi, neuztraucoties par to, vai tie traucēs jūsu produktivitātei, ja vien jūs tos papildināt ar veselīgiem taukiem un olbaltumvielām. Veselīgi tauki un olbaltumvielas mazina vienkāršo ogļhidrātu galējo ietekmi uz cukura līmeni asinīs, skaidro eksperte. Tāpēc ēdiet maizītes ar avokado un kūpinātu lasi, un jūsu koncentrēšanās spējas nepasliktināsies.