5 pārtikas produkti, kurus nedrīkst glabāt ledusskapī 0
Ir nosaukti pieci izplatīti pārtikas produkti, kurus nekādā gadījumā nevajadzētu turēt ledusskapī.
Kā norāda Katalonijas Atvērtās universitātes (UOC) Veselības zinātņu katedras profesore, veselības un uztura eksperte Amparo Gamero, dažos gadījumos pārtikas produktu atdzesēšana var mainīt to garšu un konsistenci vai pat paātrināt to bojāšanos.
Tiek norādīts, ka pārtikas produkti, kurus nevajadzētu glabāt ledusskapī, ir šādi:
Ķiploki
Pēc profesores teiktā, labākā vieta, kur tos uzglabāt, ir pieliekamais skapītis aptuveni 15 grādu temperatūrā. Ledusskapī tie pēc dažām dienām var sadīgt un iegūt rūgtu garšu.
Maize
Pēc ekspertes teiktā, tās uzglabāšana ledusskapī rada “kvalitātes zudumu attiecībā uz tās tekstūru un garšu”. Vislabākais veids, viņasprāt, ir uzglabāt maizi istabas temperatūrā papīra maisiņā, kas ietīts tīrā virtuves dvielī.
Šokolāde
Aukstums ietekmē tās maigumu un krēmīgumu. Profesore paskaidroja, ka pēkšņas temperatūras izmaiņas maina šokolādes tekstūru. Vislabāk to uzglabāt vēsā vietā, prom no tiešas gaismas, oriģinālajā iepakojumā vai hermētiskā traukā.
Banāni
Ja tos pārāk ātri ievietojat ledusskapī, tie var kļūt cieti un bez garšas.
Kafija
Gan veselas kafijas pupiņas, gan malta kafija uzsūc mitrumu un zaudē aromātu un garšu. Vislabāk kafiju uzglabāt hermētiskā traukā vēsā un sausā vietā.
Materiāls sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem