
3. Sarkanā gaļa 0
Šis jautājums joprojām ir diskutabls – sarkanā gaļa satur daudz piesātināto tauku, kas var veicināt “sliktā” jeb zema blīvuma lipoproteīnu (ZBL) holesterīna līmeņa paaugstināšanos. Taču ārsts uzskata, ka šāda pieeja ir pārāk vienkāršota.
Pēc viņa domām, daudz nozīmīgāka ir kopējā uztura modeļa maiņa, īpaši gadījumos, kad holesterīna līmenis paaugstinās vielmaiņas traucējumu dēļ – piemēram, pārmērīga cukura un pārstrādātu pārtikas produktu lietošanas rezultātā.
“Kvalitatīvs steiks ar augstu olbaltumvielu saturu palīdz regulēt apetīti un līdz ar to arī vielmaiņu – līdzīgi kā GLP-1 grupas medikamenti, piemēram, Ozempic – tie vienkārši nomāc izsalkumu,” viņš skaidro.