
Estragons 0
Estragons – garša rūgta, asa;
izmanto Vidusjūras un Kaukāza virtuvē, dārzeņu marinēšanai diļļu vai sāls vietā, dārzeņu (sevišķi biešu), olu un sēņu ēdienos, salātos, ar fetas sieriem;
sader ar sinepēm, kinzu, dillēm, fenheli, raudeni un baziliku; estragona aromātu pastiprina citrons/etiķis.
Foto-Shutterstock
Tā ir neparasta garšviela ar saldenu aromātu un rūgteni kodolīgu garšu. Tradicionālo estragonu lieto garšaugu etiķī, salātiem domāto eļļu aromatizēšanai, marinādēm, skābēšanai un konservēšanai. Bieži vien ar to aizstāj dilles. Estragons palīdz saglabāt dārzeņu stingrumu un kraukšķīgumu, tādējādi ir iecienīts gurķu, tomātu, ķirbju, kāpostu, sēņu marinēšanai, skābēšanai un sālīšanai.
Reklāma
Reklāma