Gaļa 6

Foto – Shutterstock

Kardiologi iesaka krietni samazināt gaļas, it īpaši gaļas produktu patēriņu uzturā, tajā pašā laikā neatbalsta diētas, kas pilnībā izslēdz gaļas lietošanu.

Mīts. Lielākie mīti saistās ar divām pārliecībām. Pirmā – gaļa sniedz enerģiju, spēku, izturību, tāpēc tā ir jāēd katrā maltītē. Otra – cilvēks nav plēsējs un organisms var veselīgi funkcionēt arī bez gaļas.

Patiesība. Gaļas lietošanu vajadzētu samazināt līdz divām trim reizēm nedēļā.

Un atkal – svarīga ir kvalitāte, kas saistīta ar putnu un lopu labturību un ar gaļas apstrādes procesu. Mājas lopi un industriāli audzēti lopi saņem radikāli atšķirīgu barību – nav vairākas reizes jāmin, kuru lopu gaļa ir veselīgāka. Vēl labāk, ja dzīvnieki ēd nekultivētus augu valsts produktus, tāpēc kardiologi iesaka izvēlēties medījumu – tajā ir mazāk tauku un holesterīna, tā satur daudz dzelzs un nepiesātinātās taukskābes.

Kategoriski aizliegts ēst rūpnieciski ražotus gaļas produktus: desas, šķiņķus, konservus, kas bagātināti ar sāli, apšaubāmas kvalitātes taukiem, konservantiem, krāsvielām.


Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.