Gaļa 6
Mīts. Lielākie mīti saistās ar divām pārliecībām. Pirmā – gaļa sniedz enerģiju, spēku, izturību, tāpēc tā ir jāēd katrā maltītē. Otra – cilvēks nav plēsējs un organisms var veselīgi funkcionēt arī bez gaļas.
Patiesība. Gaļas lietošanu vajadzētu samazināt līdz divām trim reizēm nedēļā.
Un atkal – svarīga ir kvalitāte, kas saistīta ar putnu un lopu labturību un ar gaļas apstrādes procesu. Mājas lopi un industriāli audzēti lopi saņem radikāli atšķirīgu barību – nav vairākas reizes jāmin, kuru lopu gaļa ir veselīgāka. Vēl labāk, ja dzīvnieki ēd nekultivētus augu valsts produktus, tāpēc kardiologi iesaka izvēlēties medījumu – tajā ir mazāk tauku un holesterīna, tā satur daudz dzelzs un nepiesātinātās taukskābes.
Kategoriski aizliegts ēst rūpnieciski ražotus gaļas produktus: desas, šķiņķus, konservus, kas bagātināti ar sāli, apšaubāmas kvalitātes taukiem, konservantiem, krāsvielām.