Olīveļļa 6

Mīti. Pastāv uzskats, ka olīveļļu var lietot tikai svaigā veidā salātu gatavošanai, jo karsējot tā sabojājas. Tāpat mēdz teikt, ka jebkura olīveļļa ir laba un lietojama uzturā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Patiesība. Olīveļļa Latvijā ir unikāls un par maz novērtēts produkts. Atšķirībā no citām eļļām, olīveļļa ir ne tikai mononepiesātināto taukskābju, bet arī flavonoīdu avots, kas normalizē holesterīna līmeni. Tai piemīt izteiktas antioksidatīvas un pretiekaisuma īpašības. Kardiologi iesaka lietot aukstā jeb pirmā spieduma extra virgin olīveļļu gan svaigā veidā, gan cepšanai (nepārsniedzot dūmošanas temperatūru – 200°C), jo olīveļļas molekulas ir ļoti stabilas – karsējot tās nesadalās un neveido kancerogēnas vielas. Būtiski iegādāties kvalitatīvu extra virgin olīveļļu tumšos traukos!


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.