Zivis 6
Mīti. Biežākie mīti ir saistīti ar to, ka zivis ir dārgas, reti pieejamas svaigas, turklāt lielā piesārņojuma dēļ tās mēdz saturēt dažādas kaitīgas ķīmiskas vielas, un metālus.
Patiesība. Vidusjūras diētā daudz lieto mazās jūras zivis – anšovus un sardīnes, kas satur daudz Omega 3 taukskābes. Arī Latvijā pieejamas dažādu šķirņu mazās jūras zivis, populārākās ir reņģes. Mazajām zivīm ir īsāks mūžs, tādēļ tās uzkrāj mazāk piesārņojuma, nekā lielās ilgdzīvotājas – lasis, tuncis un zobenzivs. Taču arī lielajās zivīs piesārņojuma līmenis nav tik liels, lai tās atstātu būtisku ietekmi uz veselību. Saldūdens zivis satur daudz mazāk Omega 3, bet ir brīnišķīgs olbaltumvielu avots, kā arī laba alternatīva gaļai.