Foto: Unsplash

Laulāto vecāki un izšūtie dvieļi 5

Labi, ja līgavainis un līgava ir vienisprātis topošo kāzu detaļās, taču tas sastopams reti. Visbiežāk no strīdiem neizbēgt un ja viens no partneriem ievēro kāzu tradīcijas, bet otrs izrāda tam pilnīgu vienaldzību vai nepatiku, tad labāk iepriekš atrast zelta vidusceļu.

Reklāma
Reklāma
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
TV24
“Ir cilvēki, kuri nemaz nezina, ka ir jāmaksā šis nodoklis,” nodokļu konsultants atklāj baisu ekonomikas “bedri” Latvijā 60
Kokteilis
7 zodiaka zīmes, kuras vēl šogad īstenos savus lolotākos sapņus 2
Lasīt citas ziņas

Daudzas tradicionālu kāzu tradīcijas pakāpeniski zaudē savu popularitāti jauniešu vidū. Kaut gan nereti vecākās paaudzes pārstāvjiem izdodas uzstāt uz sava un vēl līdz oficiālajām svinībām sarīkot īstu izrādi ar laulāto vecākiem, izšūtiem dvieļiem un veselu līgavas izpirkšanas procedūru.

Nevajadzētu aizmirst, ka kāzas ir notikums, kas skar līgavaini un līgavu un tikai viņiem abiem lemt, kādas tradīcijas viņiem ir aktuālas, bet no kurām labāk atteikties. Pat ja šī pozīcija arī nesaņems atbalstu no dažu tuvinieku puses, tā palīdzēs vismaz izbēgt no uzspēlētas jautrības un noguruma vēl līdz oficiālā pasākuma sākumam.

Līgavas izpirkšana

CITI ŠOBRĪD LASA

Jautri konkursi ar naudas balvām un atpirkšanos – vēl viena tradīcija, kurai vajadzētu pievērsties uzmanīgāk. Jā, pašas kāzas ir diezgan izšķērdīgs pasākums, bet ne visiem ielūgtajiem ir iespēja bez dāvanas jaunlaulātajiem, papildus tērēties konkursu dalībā. Ja jūs un naudas konkursu rīkošanas atbalstītāji ir vienisprātis, tad vienalga labāk iepriekš pārrunāt iespēju tam, ka ne visi ielūgtie tajos piedalīsies.

Līgavas izpirkšana arī attiecas pie “zemūdens akmeņu” kategorijas, īpaši, ja ir iepriekš zināms, ka topošā vīra puse izjūt noteiktas materiālās grūtības. Gadījumā, ja līgava vēlas izjust uz sevis visus izpirkšanas procedūras labumus, tad labāk iepriekš sarunāt šīs summas augstākās robežas.

Kāzu pastaiga

Liels daudzums košu un neparastu kāzu fotogrāfiju ir vislabākās atmiņas par šo notikumu, kaut gan arī šeit viegli nonākt galējībās. Saprotams, ka fotogrāfijas tikai pie svinību galda ir nedaudz garlaicīgas, tādēļ vēl pirms kafejnīcas vai restorāna jaunlaulātie kāzu kolonas pavadībā brauc pa iemīļotākajām kāzu vietām savā pilsētā. Kaut gan ne visiem viesiem tas var būt interesanti, tādēļ nevajadzētu uzstāt uz to, lai visi ielūgtie pavadītu līgavaini un līgavu.

Ja jūs noteikti vēlaties izbraukāties visu draugu un radinieku pavadībā, tad iepriekš nodrošiniet īrētu automobiļu pietiekamu daudzumu. Nevajadzētu piespiest ciemiņus saviem spēkiem tikt līdz vietām, kur jūs taisāties rīkot kāzu fotosesiju. Un ņemiet vērā, ka šajā gadījumā jums nāksies plānot mašīnu īres laiku ar nelielu rezervi – ne visi ciemiņi ir vienlīdz punktuāli, aizkavēšanās ir neizbēgama.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.