
Vietējais vīns ar vietējo ēdienu 2
6. GARDI!
Cūkgaļa baltvīnā noderēs gan brīvdienu, gan svētku mielastam. Liesu cūkgaļas mīkstumu vai kakla karbonādi sagriežu aptuveni 1,5 cm biezās šķēlēs, pievienoju 4 – 5 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, šašlika garšvielu, timiānu un viena liela vai divu mazāku citronu sulu. Iemasēju gaļā, atstāju marinēties 12 stundas. Uzleju baltvīnu, atstāju ledusskapī vēl uz 12 […]
Šo principu var attēlot teju uz jebkuru situāciju – ēdiena recepte, kas cēlusies no kāda reģiona, vislabāk saderēs ar turpat ražoto vīnu. Piemēram, Pjemontes reģions Itālijā ir slavens ar trifelēm un izcilām medījumu gaļas maltītēm, ko lieliski papildina šā paša reģiona elegantie un nobriedušie sarkanvīni “Barolo” un “Barbaresco”.
Reklāma
Reklāma