Ekrānuzņēmums

5 eiro recepte: prosas – burkānu plācenīši ar mērcīti. Veselīgi, izdevīgi un garšīgi! 0

Garšīga veselība un maciņam draudzīga maltīte. Jā, tas ir iespējams!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

200 g prosa

500 ml ūdens

sāls un malti melnie pipari

1 liels burkāns (200 g)

Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

50 sarīvēts siers (Holandes vai Krievijas)

90 g milti

2 olas

1 liela ķiploka daiviņa

300 g skābs krējums

5 -6 marinēti gurķīši

sīpolloki

Pagatavošana

Prosu noskalo zem auksta ūdens, liek katlā ar 500 ml ūdens un 1/2 tējkaroti sāls. Vāra nelielā karstumā aptuveni 15-20 min, līdz prosa gatava. Noņem un atstāj 10 min. Uz smalkās rīves sarīvē burkānu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielā bļodā liek prosu, sarīvēto burkānu, sieru, miltus, 2 olas, piespiež ķiploku caur ķiploka spiedi, pievieno 1/2 tējkaroti sāls un 1/4 tējkaroti melnos piparus. Visu samaisa.

Ja masa liekas pārāk šķidra, tad iemaisa vēl nedaudz miltus. No masas veido apaļus plācenīšus un cep sakarsētā eļļā aptuveni 5-7 min no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni no ārpuses un vidū ir izcepušies.

Bļodiņā sajauc krējumu, smalki sagrieztus marinētus gurķus, lokus un sāli pēc garšas. Pasniedz plācenīšus ar gurķu mērci.

Labu apetīti!

Avots: Citro

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.