
3. Sparģeļi 21
Sparģeļi ir maztauku un mazkaloriju dārzeņi, kuros ir gan šķīstošās, gan nešķīstošās šķiedrvielas, kas palīdz uzturēt sāta sajūtu un samazināt našķošanās kāri starp ēdienreizēm. Tie veicina gremošanu un paātrina vielmaiņu, kas ir būtiski efektīvai tauku dedzināšanai.
Sparģeļi ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, vitamīnu K, vitamīnu A, folātu un kāliju, kas veicina vielmaiņu un vispārējo veselību. Tie satur arī daudz antioksidantu, kas aizsargā šūnas no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes un iekaisuma. Tas var palīdzēt samazināt hronisku slimību risku un veicināt vispārējo veselību. Sparģeļi sastāv no aptuveni 92% ūdens, kas palīdz uzturēt hidratāciju.