Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Pexels.com

4. Kaloriju bumba glāzē 5

Vai tas ir ēdiens šķīvī, vai dzēriens glāzē – kalorijas ir un paliek kalorijas, un tās visas ir jāņem vērā. Gardās kafijas ar krēmīgām piena putām, dzirkstošās limonādes un pat svaigi spiestās sulas – šie dzērieni ir īstas cukura un kaloriju slēptuves, un ar to palīdzību dienas laikā pavisam nemanāmi var uzņemt ievērojamu daudzumu kaloriju.

Reklāma
Reklāma
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Lasīt citas ziņas

Lai gan uz alkoholisko dzērienu etiķetēm nav norādīts kilokaloriju daudzums, arī tie mums par labu nenāk, un princips ir vienkāršs – jo vairāk grādu un cukura, jo vairāk kaloriju. Bieži vien gan alkoholiskajiem, gan bezalkoholiskajiem dzērieniem ir pievienoti dažādi sīrupi, saldinātie dzērieni un citas kalorijām bagātas sastāvdaļas, tāpēc pat vienā glāzē var slēpties pārsteidzoši daudz kaloriju.

Nepieciešamais dienas šķidruma daudzums, vidēji 30–35 mililitri uz kilogramu sava svara, vienkārši jāuzņem ar parastu negāzētu dzeramo ūdeni.

5. Kampaņveida diētas

CITI ŠOBRĪD LASA

Dažkārt tievēšanas mēģinājumi svārstās galējībās starp drastiskām diētām un atslābumu, kad, pārtraucot ierobežojumus, kilogrami ne vien ātri atgriežas, bet organisms arvien vairāk tiecas uzkrāt rezerves, un katrā nākamajā diētas reizē kļūst arvien grūtāk panākt progresu.

„Īsi sakot – brīnumdiētas neeksistē. Kampaņveida diētas ne vien nedos iecerēto efektu, bet arī izjauks izsalkuma un sāta līdzsvaru, liks ar uzviju atgūt zaudēto un var novest pie pārēšanās lēkmēm. Kas nav mazsvarīgi – nereti šādas diētas pavada slikta pašsajūta, nespēks, nevēlēšanās kustēties. Lai zaudētu lieko svaru ilgtermiņā, ir nepieciešama dzīvesveida maiņa, kas ietver gan sabalansētu, pārskatītu ēdienkarti, gan noteiktu ēšanas režīmu, regulāras fiziskās aktivitātes, veselīgu miegu un stresa mazināšanu ikdienā,” saka uztura speciāliste Laila Siliņa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.