Biezpiena tortīte ar dzērvenēm. Īsts rudens gardums 0
Sarežģītība: vienkārši
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Nepieciešams
200 g cepumu
70 g sviesta
200 g dzērveņu
0,2 l saldā krējuma (35%)
0,4 kg biezpiena krēma
150 g cukura
100 ml dzērveņu sulas
8 plāksnītes želatīna
Pagatavošana
1. Sviestu izkausē. Cepumus sadrupina un sajauc ar sviestu. Masu liek tortes formā, kas iepriekš atdzesēta ledusskapī.
2. Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī. Dzērveņu sulu sasilda un tajā iejauc želatīnu, pirms tam nospiežot lieko ūdeni.
3. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru stingrās putās. Dzērvenes sablendē un izberž caur sietu. Iegūtu šķidrumu ielej saputotajā saldajā krējumā un pievieno biezpiena krēmu. Tievā strūkliņā ielej masā želatīnu.
4. Dzērveņu pildījumu pārlej cepumu pamatnei. Liek torti ledusskapī uz 12 stundām.
5. Pirms pasniegšanas rotā ar veselām dzērveņu ogām.