Ceptas olas ar krāsainiem dārzeņiem gruzīnu gaumē 0
Ja ledusskapī ir dažas olas un pietiekami daudz svaigu dārzeņu, var brokastīs ātri pagatavot ceptas olas gruzīnu gaumē.
Nepieciešams
Vistu olas 4 gab.
Saldie pipari 1 gab.
Baklažāns 1 gab.
Tomāti pēc vēlēšanās
Baltie sīpoli 1 gab.
Saldā krējuma sviests pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Sasmalcināti zaļumi 2 ēdamkarotes
Pagatavošana
Vispirms sagatavo dārzeņus. Sīpolu smalki sagriež. Papriku – dzeltenu, zaļu vai sarkanu – sagriež strēmelītēs vai kubiņos. Baklažānu – plānās ripiņās.
Uz pannas sakarsē sviestu (var lietot arī sviesta un augu eļļas maisījumu) un vispirms no abām pusēm uz karstas pannas apcep baklažāna ripiņas.
Tad pievieno sīpolu un papriku. Karstumu nedaudz samazina, un pasautē. Pa to laiku sagriež tomātus. Tomātu daudzums – pēc jūsu ieskatiem, bet tiem jābūt samērā daudz!
Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno sagrieztus tomātus.
Vēl nedaudz pasautē, kamēr no tomātiem sāk izdalīties sula (var apsegt ar vāciņu uz piecām minūtēm). Dārzeņus laiku pa laikam uzmanīgi samaisa, cenšoties nesalauzīt.
Pievieno sāli un piparus.
Olas iesit tieši iegūtajā dārzeņu maisījumā. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli. Cep, kamēr dzeltenumi kļuvuši cieti. Šajā gatavošanas posmā vāciņu nevajadzētu likt.
Gatavo omleti pārkaisa ar svaigi sakapātiem zaļumiem, jo vairāk zaļumu, jo labāk!