Foto – Shutterstock

Ceptas olas ar krāsainiem dārzeņiem gruzīnu gaumē 0

Ja ledusskapī ir dažas olas un pietiekami daudz svaigu dārzeņu, var brokastīs ātri pagatavot ceptas olas gruzīnu gaumē.

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams

Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Ko ēst, lai ātrāk zaudētu svaru: 6 produkti, kurus savā ēdienkartē iesaka iekļaut uztura speciālisti
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Lasīt citas ziņas

Vistu olas 4 gab.
Saldie pipari 1 gab.
Baklažāns 1 gab.
Tomāti pēc vēlēšanās
Baltie sīpoli 1 gab.
Saldā krējuma sviests pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Sasmalcināti zaļumi 2 ēdamkarotes

Pagatavošana

Vispirms sagatavo dārzeņus. Sīpolu smalki sagriež. Papriku – dzeltenu, zaļu vai sarkanu – sagriež strēmelītēs vai kubiņos. Baklažānu – plānās ripiņās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz pannas sakarsē sviestu (var lietot arī sviesta un augu eļļas maisījumu) un vispirms no abām pusēm uz karstas pannas apcep baklažāna ripiņas.

Tad pievieno sīpolu un papriku. Karstumu nedaudz samazina, un pasautē. Pa to laiku sagriež tomātus. Tomātu daudzums – pēc jūsu ieskatiem, bet tiem jābūt samērā daudz!

Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno sagrieztus tomātus.

Vēl nedaudz pasautē, kamēr no tomātiem sāk izdalīties sula (var apsegt ar vāciņu uz piecām minūtēm). Dārzeņus laiku pa laikam uzmanīgi samaisa, cenšoties nesalauzīt.

Pievieno sāli un piparus.

Olas iesit tieši iegūtajā dārzeņu maisījumā. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli. Cep, kamēr dzeltenumi kļuvuši cieti. Šajā gatavošanas posmā vāciņu nevajadzētu likt.

Gatavo omleti pārkaisa ar svaigi sakapātiem zaļumiem, jo vairāk zaļumu, jo labāk!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.