Foto – liveinternet.ru

Saules pīrāgs 1

Mīklai:

100 g piena

1 ēdamkarote cukura

1/2 tējkarote sāls

2 olas (1 mīklai + 1 dzelteums mīklas pārsmērēšanai)

Reklāma
Reklāma

2 tējkarotes sausā rauga

50 g eļļas

250-300 g miltu

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Siltam pienam pievieno izkausētu sviestu, raugu, ar dakšiņu sakultu olu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labi samaisa, pakāpeniski pievienojot miltus.

Mīklai jābūt mīkstai, tai nevajadzētu lipt pie rokām.

Mīklu atstāj siltā vietā, lai uzbriest.

Tad sadala 2 daļās, izklāj uz pergamenta un izrullē 2 apļus.

Liek pildījumu (piemēram, šajā gadījumā pildīts ar kāpostiem, bet malās – 200 g biezpiena)

Pārklāj ar otru mīklas kārtu un saspiež malas.

Sagriež apļa maliņas, neskarot vidu, pildījumu. Katru “ziedlapiņu” pagriež uz augšu un nedaudz piespiež.

Atstāj pīrāgu uz 15 minūtēm.

Viduci sabaksta ar zobu bakstāmo vai dakšiņu un pārsmērē ar olas dzeltenumu.

Pēc vēlēšanās rotā ar saulespuķu sēkliņām vai magonēm.

Liek cepeškrāsnī – cep 180 grādos 30-40 minūtes.

Recepte no liveinternet.ru

 

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.