Saules pīrāgs 1
Mīklai:
100 g piena
1 ēdamkarote cukura
1/2 tējkarote sāls
2 olas (1 mīklai + 1 dzelteums mīklas pārsmērēšanai)
2 tējkarotes sausā rauga
50 g eļļas
250-300 g miltu
Siltam pienam pievieno izkausētu sviestu, raugu, ar dakšiņu sakultu olu.
Labi samaisa, pakāpeniski pievienojot miltus.
Mīklai jābūt mīkstai, tai nevajadzētu lipt pie rokām.
Mīklu atstāj siltā vietā, lai uzbriest.
Tad sadala 2 daļās, izklāj uz pergamenta un izrullē 2 apļus.
Liek pildījumu (piemēram, šajā gadījumā pildīts ar kāpostiem, bet malās – 200 g biezpiena)
Pārklāj ar otru mīklas kārtu un saspiež malas.
Sagriež apļa maliņas, neskarot vidu, pildījumu. Katru “ziedlapiņu” pagriež uz augšu un nedaudz piespiež.
Atstāj pīrāgu uz 15 minūtēm.
Viduci sabaksta ar zobu bakstāmo vai dakšiņu un pārsmērē ar olas dzeltenumu.
Pēc vēlēšanās rotā ar saulespuķu sēkliņām vai magonēm.
Liek cepeškrāsnī – cep 180 grādos 30-40 minūtes.
Recepte no liveinternet.ru