Foto: LETA

2. Vīģes 4

Lai gan žāvētas vīģes var iegādāties veikalos visu gadu, pašlaik ir svaigo vīģu sezona. Ar grieķu jogurtu un medu brokastīs vai kopā ar krēmsieru salātos pusdienās – šie augļi vienmēr ir izcili garšīgi.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Svaigas vai žāvētas – vīģes ir īsts superprodukts. Neskatoties uz to intensīvo saldumu, svaigās vīģes satur tikai 60 kalorijas uz 100 gramiem. Turklāt tās ir bagātas ar tādiem minerāliem kā kālijs, magnijs, fosfors un dzelzs, kā arī satur vienpadsmit vitamīnus, tostarp A, B1-B9, C, E un K.

Augstais šķiedrvielu saturs rada ilgstošu sāta sajūtu. Vīģes ir arī vērtīgas gremošanas sistēmai, jo satur fermentus, kas veicina gremošanu. Daudzās mazās sēkliņas, ko satur vīģes, zarnās uzbriest un var palīdzēt mazināt aizcietējumus, kā arī uzlabo zarnu mikrofloru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.