4 pārtikas produkti, kas 100% gadījumu izraisa celulītu 0
Celulītu ir viegli iegūt, bet grūti no tā tikt vaļā. Ja tev uz ķermeņa ir parādījusies jau ļoti izteikta “apelsīna miziņa”, nepietiks ar to, ka tu pārstāsi lietot uzturā dažus konkrētus pārtikas produktus. Šādā gadījumā tev būs nepieciešamas arī fiziskās aktivitātes, masāžas utt.
Taču, ja tu pamani pirmās celulīta pazīmes, tad tev var palīdzēt tikai dažu kaitīgo produktu lietošana uzturā, lai šo problēmu atrisinātu!
Un tā, tie produkti, kas visvairāk sekmē celulīta parādīšanos uz tava ķermeņa:
1. Mākslīgie saldinātāji
Ja tu iegādājies saldumus bez cukura, rēķinies ar to, ka tiem ir sava tumšā puse. Mākslīgie saldinātāji (sintētiskā fruktoze) ir viena no kaitīgākajām piedevām, patiesību sakot tā ir pat kaitīgāka par parastu cukuru. Mākslīgais saldinātājs ātrāk transformējas taukos, kas ir ātrākais ceļš uz celulītu.
2. Baltie milti
Baltie milti pēc savas būtības ir “attīrīti” ogļhidrāti. Nokļūstot cilvēka organismā, milti transformējas par cukuru, bet pēc tam – par glikozi. Savukārt glikoze iznīcina kolagēna šķiedras organismā, kas arī provocē celulīta rašanos. Patiesībā tieši milti ir ienaidnieks Nr. 1, ko vajadzētu uzturā aizstāt ar jebkuriem citiem miltu izstrādājumiem – piemēram, griķu vai auzu pārslu miltiem.
3. Piena produkti
Pārstrādātos piena produktos ir liels daudzums sāls. Organismā savukārt tas izraisa šķidruma aizturi un celulīta rašanos. Uzturā vajadzētu izmantot alternatīvas, piemēram, kokosriekstu vai mandeļu pienu.
4. Saldinātie un gāzētie dzērieni
Centies ļoti kontrolēt saldināto un gāzēto dzērienu lietošanu uzturā. Saņemot produktus, kas satur daudz ogļhidrātus, organisms sāk izstrādāt papildus insulīnu, kas paātrina taukšūnu rašanos. Tāpat arī toksīni, ko satur šie dzērieni, izjauc kolagēna un elastīna šķiedras šūnās. Savukārt, piemēram, zaļā tēja sekmē kolagēna šķiedru augšanu, kas neļauj celulītam izplatīties.