4 padomi, kā gatavošanu uz indukcijas plīts padarīt maksimāli baudāmu 0
Tuvojas pasēdēšana ar draugiem, radu saiets vai dzimšanas dienas ballīte, un Tavs mājoklis piepildīsies ar Tev vistuvākajiem un mīļākajiem cilvēkiem? Viņi pavisam noteikti ir jāpalutina ar Tevis gatavotu aromātisku un gardu ēdienu! Šis nelielais saraksts ar padomiem, kā gatavošanu uz indukcijas plīts padarīt maksimāli baudāmu, Tev noderēs gan tad, ja esi nupat nomainījis veco gāzes vai elektrisko plīti pret indukcijas plīti, gan arī tad, ja ar indukcijas plīti esi pazīstams jau labu laiku un esi piešāvis roku darbā ar to.
Padoms Nr. 1 – trauku sagatavošana
Šis padoms būs aktuālāks tiem, kas indukcijas plīti ir ieviesuši nesen un sāk tikai iepazīties ar to. Pārliecinies, ka Tev ir pieejami gatavošanas trauki ar magnētiskiem dibeniem, jo indukcijas plītis darbojas uz elektromagnētiskās turbulences principa (fizikas process, kas rada siltumu, ar kura palīdzību pagatavot ēdienu)!
Visvienkāršākais veids, kā to pārbaudīt – pieliec pie gatavošanas trauka dibena magnētu! Ja tas turas klāt, trauks ir piemērots indukcijas plītij, ja neturas, būs jādodas uz veikalu iegādāties magnētisku trauku vai speciālo paliktni, ko izmantot zem nemagnētiskajiem traukiem.
Padoms Nr. 2 – iekārto darba vietu
Šis padoms noder visiem ēst gatavotājiem pie visu veidu plītīm, kā arī jebkurā citā dzīves nozarē, kur kaut kas jādara praktiski. Lai darbs veiktos viegli, ērti un patīkami, vispirms ir jāiekārto un jāsagatavo darba vieta. Ēst gatavošanas gadījumā tas nozīmē:
– sameklēt nepieciešamos gatavošanas traukus un to piederumus (vākus un maisīšanas instrumentus);
– atbrīvot vietu no nevajadzīgajām lietām (lieki vietu aizņemt var, piemēram, netīri trauki, saldumu bļoda, tējkanna vai cita mazā sadzīves tehnika u. tml.);
– sagatavot un pa rokai nolikt ēdiena recepti, ja tāda ir nepieciešama u. tml.
Turklāt darba vietas iekārtošanā ietilpst arī palīgu sarunāšana vai palūgšana, lai neviens “nemaisās pa kājām”.
Padoms Nr. 3 – sagatavo produktus laicīgi
Nav nekā nepatīkamāka par skriešanu galvu pa kaklu, mēģinot paspēt nomizot kartupeļus, sarīvēt burkānus, sasmalcināt sīpolus un nepiededzināt malto gaļu vienlaikus, turklāt paspēt to visu izdarīt, pirms ir uzvārījies ūdens. Lai arī šādi varbūt ir pierasts un gatavošana it kā aizņem mazāk laika (vai tā tikai šķiet, jo visu laiku esi skrējienā), izmēģini otru taktiku – sagatavo visu pirms vispār slēdz iekšā plīti!
Piemēram, ja Tu plāno savus viesus cienāt ar vistas wok ar dārzeņiem, tad pirms darba pie plīts nomizo visas mizojamās sastāvdaļas, sagriez griežamās, sarīvē rīvējamās un saliec pa traukiem uz darba virsmas, lai vari ērti pievienot tos gatavošanas traukos. Tas ne tikai radīs mazāk stresa, lai paspētu visu pirms kaut kas piedeg vai pārvārās, bet arī izskatīsies skaisti un burtiski vilinās nofotografēt un padalīties soctīklos ar to, cik gaumīgs ir Tavs gatavošanas process!
Padoms Nr. 4 – nomazgā visu uzreiz
Šis šķiet it kā pašsaprotami, tomēr tajā pat laikā arī lieki, jo prātu aizņem doma: “Ai, gan jau paspēšu pēc tam nomazgāt, tāpat tūlīt ciemiņi būs klāt”. Bet Tu taču zini, cik nepatīkami ir pēc svinībām atgriezties virtuvē un ieraudzīt kaudzi ar netīriem, piekaltušiem traukiem. Ja ievērosi iepriekš minētos padomus, Tev būs laiks visu sakopt pat pašā gatavošanas procesā, un svinības vairs neasociēsies ar haosu un ilgiem pēcdarbiem.
Indukcijas plīts – izcils gatavošanas sabiedrotais
Ja gribi energoefektīvu, apdegumu drošu, viegli kopjamu, nepiedegošu un estētisku plīti, indukcijas plīts ir tieši tas, kas Tev nepieciešams. Ienāc 1a.lv, kur šīs plītis un cita sadzīves tehnika ir pieejama plašā klāstā, iegādājies to par pilnu cenu vai uz nomaksu un saņem ar piegādi uz mājām! Plašākai informācijai apmeklē interneta veikala 1a.lv mājaslapu!