Publicitātes foto

3. Ķiršu uzlējums 0

1 kg ķiršu ar kauliņiem
0,5 litri LB Vodka 69%
1/2 glāze cukura
3–4 krustnagliņas
1 kanēļa standziņa

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Ķiršus noskalo zem tekoša ūdens, apžāvē un izņem kauliņus. Stikla trauku piepilda ar ķiršiem un aizvāko. Lielā katlā ieklāj dvieli vai drānas gabalu, uz kura novieto stikla trauku. Katlā ielej ūdeni, uzvāra un karsē 5 minūtes. Pēc tam uzlējumu atdzesē, pievieno kanēļa standziņu, krustnagliņas, cukuru, degvīnu un aizvāko. Trauku novieto tumšā vietā un ik pēc pāris dienām sakrata. Uzlējums ir gatavs pēc 4 nedēļām.

4. Upeņu liķieris
0,5 kg upeņu
2 glāzes LB Vodka 69% (400 ml)
500 g cukura
1 glāze ūdens (200 ml)

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārlasītas upenes sabaksta ar zobu bakstāmo un saliek stikla traukā. Upenes aplej ar degvīnu, trauku aizvāko un novieto tumšā vietā uz 4 nedēļām. Upeņu uzlējumu izfiltrē. No ūdens un cukura savāra sīrupu, atdzesē un pievieno degvīna izvilkumam. Noliek stāvēt vēl uz 3–4 nedēļām, pēc tam vēlreiz izfiltrē un iepilda skaistās pudelēs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.