3. Ķiršu uzlējums 0
0,5 litri LB Vodka 69%
1/2 glāze cukura
3–4 krustnagliņas
1 kanēļa standziņa
Ķiršus noskalo zem tekoša ūdens, apžāvē un izņem kauliņus. Stikla trauku piepilda ar ķiršiem un aizvāko. Lielā katlā ieklāj dvieli vai drānas gabalu, uz kura novieto stikla trauku. Katlā ielej ūdeni, uzvāra un karsē 5 minūtes. Pēc tam uzlējumu atdzesē, pievieno kanēļa standziņu, krustnagliņas, cukuru, degvīnu un aizvāko. Trauku novieto tumšā vietā un ik pēc pāris dienām sakrata. Uzlējums ir gatavs pēc 4 nedēļām.
4. Upeņu liķieris
0,5 kg upeņu
2 glāzes LB Vodka 69% (400 ml)
500 g cukura
1 glāze ūdens (200 ml)
Pārlasītas upenes sabaksta ar zobu bakstāmo un saliek stikla traukā. Upenes aplej ar degvīnu, trauku aizvāko un novieto tumšā vietā uz 4 nedēļām. Upeņu uzlējumu izfiltrē. No ūdens un cukura savāra sīrupu, atdzesē un pievieno degvīna izvilkumam. Noliek stāvēt vēl uz 3–4 nedēļām, pēc tam vēlreiz izfiltrē un iepilda skaistās pudelēs.