Publicitātes foto

4 ogu uzlējumu receptes stiprākai dūšiņai. Pavisam viegli pagatavot! 0

Vasara ir ražīgākais augļu un ogu laiks. Lai gan svaigas ogas Latvijā pieejamas vien pāris mēnešu gadā, dažādos veidos tās iespējams baudīt arī ilgāk. Viena no iespējām, kā celt dārzā salasītās ogas ciemiņiem svētku brīžos, ir uzlējumi. Ar īpašiem padomiem un uzlējumu receptēm dalās “Latvijas balzams” stipro dzērienu tehnoloģe Aija Zablocka.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

“Gatavojot uzlējumus, jāatceras – domā labas domas un dari to ar prieku – tā ir maģija, kas strādā,” stāsta A. Zablocka. Vēl der atcerēties, ka jāizvēlas tikai labas un gatavas ogas, kā arī svaigas ogas var lieliski aizstāt ar saldētām – tad tās pat nav jāsabaksta. Tad uzlējumus iespējams gatavot arī ziemā. Lai gan ievārījumu gatavošanai izmanto ievārījuma cukuru, uzlējumiem tas nederēs! Tajā esošās pektīnvielas šoreiz nav vēlamas – uzlējums neizdosies.

“Latvijas balzama” LB Vodka 69% ir paredzēta dažādu ogu un augļu uzlējumiem, kā arī liķieru pagatavošanai mājas apstākļos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Un lūk, četras uzlējumu receptes, kuras mājas apstākļos iespējams izgatavot no mūsu pašu ogām, izmantojot  uzlējumiem paredzēto 69% degvīnu.

1. Dzērveņu uzlējums
2 litri LB Vodka 69%
1 glāze cukura (200vg)
300–400 g dzērveņu

Dzērvenes (daļu ogu var saspiest) ieber 3 l burkā, pievieno cukuru un degvīnu. Burku aizvāko, uz 3–4 nedēļām noliek nostāvēties, ik pa brīdim sakratot, lai cukurs pilnībā izšķīst. Uzlējumu nokāš caur sietu vai marli un salej pudelēs.

2. Pīlādžu uzlējums
0,5 litri LB Vodka 69%
2 lieli pīlādžu ķekari
1 ēdamkarote cukura
Naža gals citronskābes

Pīlādžu ogas noņem no ķekariem un noskalo. Ieber katlā, pielej 1 l ūdens, uzvāra un nokāš caur sietu. Ogām pievieno cukuru, citronskābi un samaisa. Ogas pārliek tīrā stikla traukā, pievieno degvīnu un noliek ievilkties uz 5–6 dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.