Publicitātes foto

4 ogu uzlējumu receptes stiprākai dūšiņai. Pavisam viegli pagatavot! 0

Vasara ir ražīgākais augļu un ogu laiks. Lai gan svaigas ogas Latvijā pieejamas vien pāris mēnešu gadā, dažādos veidos tās iespējams baudīt arī ilgāk. Viena no iespējām, kā celt dārzā salasītās ogas ciemiņiem svētku brīžos, ir uzlējumi. Ar īpašiem padomiem un uzlējumu receptēm dalās “Latvijas balzams” stipro dzērienu tehnoloģe Aija Zablocka.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Galvā jau tērēju 1000 eiro, šodien ieeju EDS – esmu valstij parādā 2000 eiro. Kā tas iespējams?” vīrietis neizpratnē. VID skaidro situāciju
Kokteilis
Aptumsumu koridors: 10 lietas, kas jāizmet līdz 14. martam, lai izvairītos no neveiksmes 1
TV24
Skaidrs, ka krievi gribēs atriebties, bet nu “Latvijai jāgatavojas karam” ir par traku! Slaidiņš kritizē Pabrika skaļos izteicienus
Lasīt citas ziņas

“Gatavojot uzlējumus, jāatceras – domā labas domas un dari to ar prieku – tā ir maģija, kas strādā,” stāsta A. Zablocka. Vēl der atcerēties, ka jāizvēlas tikai labas un gatavas ogas, kā arī svaigas ogas var lieliski aizstāt ar saldētām – tad tās pat nav jāsabaksta. Tad uzlējumus iespējams gatavot arī ziemā. Lai gan ievārījumu gatavošanai izmanto ievārījuma cukuru, uzlējumiem tas nederēs! Tajā esošās pektīnvielas šoreiz nav vēlamas – uzlējums neizdosies.

“Latvijas balzama” LB Vodka 69% ir paredzēta dažādu ogu un augļu uzlējumiem, kā arī liķieru pagatavošanai mājas apstākļos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Un lūk, četras uzlējumu receptes, kuras mājas apstākļos iespējams izgatavot no mūsu pašu ogām, izmantojot  uzlējumiem paredzēto 69% degvīnu.

1. Dzērveņu uzlējums
2 litri LB Vodka 69%
1 glāze cukura (200vg)
300–400 g dzērveņu

Dzērvenes (daļu ogu var saspiest) ieber 3 l burkā, pievieno cukuru un degvīnu. Burku aizvāko, uz 3–4 nedēļām noliek nostāvēties, ik pa brīdim sakratot, lai cukurs pilnībā izšķīst. Uzlējumu nokāš caur sietu vai marli un salej pudelēs.

2. Pīlādžu uzlējums
0,5 litri LB Vodka 69%
2 lieli pīlādžu ķekari
1 ēdamkarote cukura
Naža gals citronskābes

Pīlādžu ogas noņem no ķekariem un noskalo. Ieber katlā, pielej 1 l ūdens, uzvāra un nokāš caur sietu. Ogām pievieno cukuru, citronskābi un samaisa. Ogas pārliek tīrā stikla traukā, pievieno degvīnu un noliek ievilkties uz 5–6 dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.