Publicitātes foto.

Mīts Nr.4: No kāju tūkšanas var pilnībā izvairīties veicot profilaktiskos pasākumus 7

Ir daudz dažādu preventīvo pasākumu, ko varam veikt, lai izvairītos no pēdu tūskas. “Euroaptieka” farmaceite iesaka ikdienā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, kuru laikā, kaut vai dažas minūtes veikt vingrinājumus, kas izkustina visus kāju muskuļus. Pēc konsultācijas ar ārstu vai farmaceitu var iegādāties sev piemērotas kompresijas zeķes. Svarīgi ir atcerēties, ka tās nedrīkst valkāt ilgāk par sešām stundām dienā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Lai gan profilaktiskie pasākumi var ievērojami samazināt kāju tūkšanas risku un mazināt simptomus, pilnīga riska novēršana ne vienmēr ir iespējama, jo ne visas pamatslimības un faktori ir kontrolējami. Neatkarīgi no preventīvajiem pasākumiem kāju tūkšanu izraisa sirds mazspēja, nieru slimības, aknu slimības, grūtniecība, kad palielinās spiediens uz vēnām, ir liekais svars un medikamentu blakusparādības.

Padoms: Ja tiek novērota tūskas veidošanās uz kājām, palīdzēs diurētiskās tējas, kas izvada lieko šķidrumu no ķermeņa, bet pirms to lietošanas ir jākonsultējas ar ārstu vai farmaceitu, jo cilvēki, kuriem ir nieru vai sirds problēmas, tos var lietot tikai saskaņā ar ārsta norādījumiem. Lai veicinātu ūdens uzsūkšanos ķermenī, ikdienā vai pirms fiziskajām aktivitātēm uzturā ieteicams papildus lietot elektrolītus. Kāju tūsku atvieglos arī krēmi un gēli, kuru sastāvā ir heparīns vai zirgkastanis. Tie sniedz atvēsinošu efektu, kas uzlabo asinsriti. Papildus tam, kāju tūskas mazināšanā palīdzību var sniegt fizioterapeiti, kuri specializējas šīs problēmas risināšanā, izmantojot kinezioloģiskās teipošanas metodi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.