Mīts Nr.3: Diēta neietekmē kāju tūkšanu 7

Pārāk liels daudzums ar sāļu, treknu vai kūpinātu ēdienu var izraisīt šķidruma uzkrāšanos ķermenī, jo sāls satur nātriju, kas aiztur ūdeni asinsrites sistēmā, rezultējoties ar kāju tūsku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi?
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas

Lai to mazinātu ir ieteicams atteikties no sāļa ēdiena un uzturā lietot vairāk svaigus sezonālos produktus, kā, piemēram, dārzeņus, augļus un jo īpaši ogas. Tās satur svarīgus vitamīnus, piemēram, C vitamīnu, magniju, kāliju, B grupas vitamīnus un ir īpaši bagātas ar ūdeni. Farmaceite atgādina, ka ar sezonas iecienītāko ogu arbūzu ir jābūt uzmanīgiem, jo neskatoties uz to, ka tas satur daudz ūdeni, tā sastāvā ir arī ļoti daudz cukura.

Padoms: Tūskas mazināšanai var palīdzēt vitamīni un minerālvielas, piemēram, magnijs, B6 vitamīns, kālijs un C vitamīns, jo tie palīdz regulēt šķidruma līdzsvaru organismā un uzlabot asinsriti. Katram cilvēkam uztura ziņā ir atšķirīgas vajadzības, tāpēc ir svarīgi ieklausīties savā ķermenī un pielāgot uzturu atbilstoši savam veselības stāvoklim. Ja rodas aizdomas, ka kāju tūska rodas ēšanas paradumu rezultātā, ir ieteicams izveidot uztura dienasgrāmatu un sekot līdzi maltītēs apēstajiem produktiem un izdzertajam šķidruma daudzumam. Tāda veidā var izskaitļot, kas izraisa tūsku, bet tik un tā paralēli jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, lai veiktu padziļinātākas pārbaudes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.