Publicitātes foto.

Mīts Nr.2: Tikai veci cilvēki cieš no kāju tūskas 7

Jebkurā vecumā cilvēki var saskarties ar kāju tūsku – gan sēdoša darba darītāji un cilvēki ar mazkustīgu dzīvesveidu, gan tie, kuriem ir nepieciešams ilgstoši stāvēt kājās. Arī grūtnieces bieži cieš no kāju tūskas. Grūtniecēm varētu būt kāju tūska paaugstināta šķidruma daudzuma un asinsrites izmaiņu dēļ, ko izraisa hormonālas pārmaiņas un dzemdes spiediens uz vēnām.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Vēl viena cilvēku grupa, kas saskaras ar šo problēmu, ir dažāda vecuma sportisti. Kāju tūska sportistiem var veidoties intensīvas fiziskās slodzes dēļ, kas var izraisīt pārmērīgu šķidruma uzkrāšanos audos. Tāpat arī dehidratācija, karstums un elektrolītu līdzsvara traucējumi var veicināt šķidruma regulācijas problēmas organismā.

Padoms: Karstās dienās vai sportistiem, nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, kopā ar sviedriem izdalās ķermenim nepieciešami sāļi, tāpēc farmaceite iesaka ikdienā lietot magniju, jo tas var palīdzēt līdzsvarot nātrija līmeni organismā un mazināt iekaisumu un pietūkumu. Magnija ieteicamā lietošanas deva pieaugušam cilvēkam vasarā ir sākot no 200 mg līdz 400 mg dienā. To var uzņemt sev tīkamā formā, bet tā kā vasarā ir nepieciešams uzņemt vairāk šķidrumu, magniju var lietot pulverveidā vai ampulās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.