2.Ieturot maltīti ārā, jāievēro papildu piesardzība 4
Līdz ar siltāka laika iestāšanos jo īpaši rūpīgi jāpieskata droša pārtikas pagatavošana un patērēšana ārpus mājām. Dodoties pie dabas, līdzņemšanai jāizvēlas atbilstoši pārtikas produkti, kas nevar ātri sabojāties un kam nav nepieciešams nodrošināt noteiktu temperatūras režīmu.
Jo augstāka ir gaisa temperatūra, jo ātrāk pārtikas produktos vairojas baktērijas, tāpēc tādus produktus kā gatavos salātus, gaļu, olas un piena produktus nekādā gadījumā nevajadzētu ilgstoši turēt ārpus ledusskapja. Augļi un dārzeņi rūpīgi jānomazgā un, ja iespējams, jānomizo. Nedrīkst lietot produktus ar bojāšanās pazīmēm un beigušos derīguma termiņu.
Jēlu produktu apstrādei jāizmanto tikai tam paredzēts atsevišķs nazis un dēlītis, kā arī pirms un pēc gatavošanas rūpīgi jānomazgā rokas, darba virsmas un rīki. Līdzi jāņem kvalitatīvs dzeramais ūdens, jo ūdenskrātuvēs esošo ūdeni dzert nedrīkst – tajā var būt dažādi slimību izraisītāji.
Tāpat svarīga personīgā higiēna – regulāra un rūpīga roku mazgāšana var pasargāt no dažādām infekcijām. Ja nav pieejams tekošs ūdens un ziepes, tad jāizmanto mitrās salvetes vai roku dezinfekcijas līdzekļi.