4 dažādi cukīni pildījumi. Izvēlies gardāko! 3
Autors: Aiva Kaive, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Neliela izmēra cukīni veikalos nopērkami visu gadu, atliek vien variēt to pildījumus.
Sagatavo laiviņas
Vispirms sagatavo laiviņas – cukīni pārgriež uz pusēm, ar karoti izņem mīkstumu, ko pēc tam mazliet var pievienot arī pildījuma masai. Dārzeņa pusītēm uzslaka mazliet eļļas un cepeškrāsnī apcep līdz pusgatavībai.
Ar ko pildīt
Ar šķiņķi, malto gaļu un tomātiem
Eļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu, pievieno malto gaļu un cep 5–7 minūtes. Liek cukīni pusītē, pārliek tomātu daiviņas un uzklāj šķiņķa šķēli. Var uzkaisīt rīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Ar vistu
Eļļā apcep sagrieztus vistas filejas gabaliņus. Atsevišķi pasautē rupji sarīvētus burkānus, smalki sagrieztus sīpolus un papriku. Vistu un dārzeņus liek cukīni pusītēs, uzkaisa rīvētu sieru un apcep cepeškrāsnī.
Ar malto gaļu
Apcep sīki sagrieztus sīpolus un smalki sakapātu nelielu čili gabaliņu (bez sēklām!), pievieno malto gaļu un cep 5 minūtes. Pieliek ēdamkaroti tomātu pastas vai sablendētu svaigu tomātu un pasautē vēl 5 minūtes. Liek cukīni pusītēs un cep cepeškrāsnī līdz gatavībai.
Ar pipariem un tomātiem
Eļļā apcep sagrieztus sīpolus, papriku, tomātus un cukīni mīksto masu, pievieno garšvielas. Pildījumu liek laiviņās, uzrīvē sieru un cep cepeškrāsnī.