Pannā cepta vistas fileja ar melleņu/šalotes sīpolu mērci 0

Šis ir īstens vasaras ēdiens! Vistas fileju var pasniegt ar divām mērcēm – auksto un karsto, kurām abām ir vienādas sastāvdaļas. Ir vērts pagatavot abas versijas, lai saprastu, kura garšo labāk.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Gatavošanas ilgums: 1½ stundas
Paredzēts: 4 personām

Sastāvdaļas:
• 4 vistas filejas
• 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploku spiedi
• 4 ēd. k. balzametiķa
• 1 tējk. kaltēta bazilika
• 200 g melleņu
• 3 sakapāti šalotes sīpoli
• 1 sarkanā paprika, sakapāta
• 2 ēd. k. sakapāta svaiga bazilika
• 2 tējk. cukura
• ½ tējk. kaltēta un samalta koriandra
• Olīveļļa
• ¼ tējk. sāls
• ½ tējk. Provansas garšvielu

CITI ŠOBRĪD LASA

Vistas filejas pagatavošana:
Bļodā ieliek vistas filejas, ja vēlas, tās var sagriezt mazākos gabalos. Tām pievieno ķiplokus, etiķi, vienu ēdamkaroti eļļas un baziliku. Kārtīgi apmaisa, lai vistas gaļa būtu apklāta ar marinādi. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz vismaz stundu, lai marinējas. Kad izņem no ledusskapja, apkaisa ar sāli un ļauj 5 minūtes pasēdēt istabas temperatūrā, līdz tā ir gatava cepšanai. Vistu no katras puses cep pannā apmēram 5 minūtes.

Karstās un aukstās mērces pagatavošana:
Samaisa kopā mellenes, sīpolus, papriku, svaigo baziliku, cukuru, sāli, koriandru un Provansas garšvielas. Ja vēlaties, sadaliet maisījumu uz pusēm. Vienu daļu atstājiet nekarsētu un otru daļu, ko izmantosiet karstās mērces gatavošanai, mazliet pakarsējiet mazā pannā vai katlā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.