Salāti ar mellenēm, kukurūzu un avokado 0
Šie salāti ir ar meksikāņu virtuves piesitienu, tie ir sātīgi, krāsaini un garšīgi. Ideāli sader kopā ar zivs vai gaļas ēdieniem. Tāpat lieliski garšos arī vieni paši kā veģetāra maltīte.
Gatavošanas ilgums: 30 minūtes
Paredzēts: 4–6 personām kā piedeva vai 2 personām kā maltīte
Sastāvdaļas:
• 340 g kukurūzas (1 bundžiņa)
• 2 krūzītes melleņu
• 1 liela vai 2 mazas romiešu salātu galviņas (var izmantot arī Latvijā Letis audzētos, kur arī viesojos Latvijas gardāko stāstu projekta ietvaros)
• 1 liels gatavs avokado
• Laima sula – 1 gab.
• Buntīte kinzas/koriandra
• Sviests – cepšanai
• Olīveļļa – cepšanai
• Sāls – pēc garšas
• Pipari – pēc garšas
• Provansas garšvielas – pēc garšas
Pagatavošana:
Pannā apcep kukurūzu sviesta un eļļas maisījumā, līdz kukurūza kļūst brūngana. Ļauj tai atdzist 5 minūtes. Tikmēr salātu bļodā saplucina salātus, pievieno tiem mellenes un sakapātu kinzu. Tad pārlej ar laima sulu un pievieno garšvielas. Pieliek kukurūzu, samaisa un servē.