Salāti ar mellenēm, kukurūzu un avokado 0

Šie salāti ir ar meksikāņu virtuves piesitienu, tie ir sātīgi, krāsaini un garšīgi. Ideāli sader kopā ar zivs vai gaļas ēdieniem. Tāpat lieliski garšos arī vieni paši kā veģetāra maltīte.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Gatavošanas ilgums: 30 minūtes
Paredzēts: 4–6 personām kā piedeva vai 2 personām kā maltīte

Sastāvdaļas:
• 340 g kukurūzas (1 bundžiņa)
• 2 krūzītes melleņu
• 1 liela vai 2 mazas romiešu salātu galviņas (var izmantot arī Latvijā Letis audzētos, kur arī viesojos Latvijas gardāko stāstu projekta ietvaros)
• 1 liels gatavs avokado
• Laima sula – 1 gab.
• Buntīte kinzas/koriandra
• Sviests – cepšanai
• Olīveļļa – cepšanai
• Sāls – pēc garšas
• Pipari – pēc garšas
• Provansas garšvielas – pēc garšas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
Pannā apcep kukurūzu sviesta un eļļas maisījumā, līdz kukurūza kļūst brūngana. Ļauj tai atdzist 5 minūtes. Tikmēr salātu bļodā saplucina salātus, pievieno tiem mellenes un sakapātu kinzu. Tad pārlej ar laima sulu un pievieno garšvielas. Pieliek kukurūzu, samaisa un servē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.