Foto – Fotolia

4 gardu melleņu ēdienu receptes. Pat salāti! 0

Melleņu mafini

Publicitātes foto
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
RAKSTA REDAKTORS
“No kaut kā diemžēl jāatsakās.” “Swedbank” bankomātos vairs nav pieejams viens pakalpojums 58
Lasīt citas ziņas

Tradicionāli mellenes tiek ēstas ar pienu, vārītas kompotos, ievārījumā vai tiek gatavota melleņu mērce ar klimpām. Tomēr ir ļoti daudz citu interesantu recepšu, kuras ir vērts pamēģināt.

Šis ir ļoti tradicionāls brokastu un branču ēdiens Amerikā, kur mellenes ir ļoti iecienītas. Branči kļūst arvien populārāki arī Latvijā. Tās ir vēlas brokastis vai agras pusdienas, kas tradicionāli tiek ēstas nedēļas nogalēs. Branča galdā vienmēr ir jābūt mafiniem, tie var būt ļoti dažādi, bet melleņu ir vispopulārākie.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavošanas ilgums: 1 stunda
Iznākums: 12 mafini

Sastāvdaļas:
• 80 g sviesta
• 175 ml piena vai saldā krējuma*
• 2 olas
• 1 tējk. vaniļas ekstrakta
• 300 g kviešu miltu
• 60 g cukura
• ½ tējk. sāls
• 1 tējk. cepamā pulvera
• 200 g melleņu

Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C. Ietauko mafina veidni un izkausē sviestu, iekuļ tajā pienu vai krējumu, olas un vaniļas ekstraktu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievieno piena maisījumu un samaisa. Ar vieglām kustībām pieber mellenes, lai tās saglabātu savu formu. Tad gatavo mīklu sadala pa veidnītēm. Cep 17–20 minūtes, līdz cepurīte kļūst brūna. Mafinus atdzesē 10 minūtes un ar naža palīdzību izņem no veidnes.

*Ja piena vietā izmanto saldo krējumu, mīkla būs čaganāka. Rezultātā iznāk angļu stila skones, kas ir neiztrūkstoši angļu pēcpusdienas tējas maltītē vai rituālā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.