4 gardu melleņu ēdienu receptes. Pat salāti! 0
Melleņu mafini
Tradicionāli mellenes tiek ēstas ar pienu, vārītas kompotos, ievārījumā vai tiek gatavota melleņu mērce ar klimpām. Tomēr ir ļoti daudz citu interesantu recepšu, kuras ir vērts pamēģināt.
Šis ir ļoti tradicionāls brokastu un branču ēdiens Amerikā, kur mellenes ir ļoti iecienītas. Branči kļūst arvien populārāki arī Latvijā. Tās ir vēlas brokastis vai agras pusdienas, kas tradicionāli tiek ēstas nedēļas nogalēs. Branča galdā vienmēr ir jābūt mafiniem, tie var būt ļoti dažādi, bet melleņu ir vispopulārākie.
Gatavošanas ilgums: 1 stunda
Iznākums: 12 mafini
Sastāvdaļas:
• 80 g sviesta
• 175 ml piena vai saldā krējuma*
• 2 olas
• 1 tējk. vaniļas ekstrakta
• 300 g kviešu miltu
• 60 g cukura
• ½ tējk. sāls
• 1 tējk. cepamā pulvera
• 200 g melleņu
Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C. Ietauko mafina veidni un izkausē sviestu, iekuļ tajā pienu vai krējumu, olas un vaniļas ekstraktu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievieno piena maisījumu un samaisa. Ar vieglām kustībām pieber mellenes, lai tās saglabātu savu formu. Tad gatavo mīklu sadala pa veidnītēm. Cep 17–20 minūtes, līdz cepurīte kļūst brūna. Mafinus atdzesē 10 minūtes un ar naža palīdzību izņem no veidnes.
*Ja piena vietā izmanto saldo krējumu, mīkla būs čaganāka. Rezultātā iznāk angļu stila skones, kas ir neiztrūkstoši angļu pēcpusdienas tējas maltītē vai rituālā.