4. Spinātu tarte 0

• 500 g smilšu mīklas

• 250 g svaigu spinātu

• 1 neliels sīpols

• 1 ēdamkarote sviesta

• 200 g svaigā siera (piemēram, rikota)

• 4 olas

• 200 g saldā krējuma

• 80 ml piena

• 1 ķiploka daiviņa

• naža gals sāls, piparu

Mīklu plāni izrullē, ieklāj cepamajā veidnē un pusstundu patur ledusskapī. Pa to laiku gatavo pildījumu: smalki sagriež sīpolu, saplūkā spinātus. Izkausētā sviestā apcep sīpolu, pievieno spinātus un aptuveni minūti pasautē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Cepamo veidni izņem no ledusskapja, mīklu sadursta vai pārklāj ar cepamo papīru, uzberot zirņus vai pupas. Cep cepeškrāsnī 200 °C 10–15 minūtes. Ja bija cepamais papīrs, to noņem, izcepto pamatu ieziež ar sakultu olu un cep vēl 5 minūtes, bet jāvēro, lai tas neapbrūnē.

Spinātu pildījumu liek izceptajā groziņā, uzdrupina rikotas sieru. Sakuļ olas, pienu, saldo krējumu, sāli, garšvielas un uzlej pildījumam. Cepeškrāsnī 180 °C cep aptuveni 30–40 minūtes. Tarte ir gatava, līdzko olu un krējuma maisījums ir sarecējis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam var izmantot arī citas kombinācijas: spināti un biezpiens, fetas siers, mazi tomātiņi; brokoļi un rožkāposti, lasis un puravi, kūpināta vista un cukīni. Dārzeņi vispirms jātvaicē vai jāapcep sviestā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.