3. Spinātu salāti 0
• āboli
• 1 ēdamkarote dzērveņu sukāžu
• 1 ēdamkarote valriekstu
• biezpiens vai mīkstais siers
Mērcei
• 1 ēdamkarote citrona sulas
• 1 ēdamkarote apelsīnu sulas
• 3 ēdamkarotes eļļas
• sāls, pipari
Spinātus nomazgā, nosusina. Lielas lapas saplucina gabalos. Ābolus sagriež plānās šķēlītēs. Atsevišķi traukā sajauc abu veidu sulas, eļļu, sāli, piparus un uzlej salātiem. Uzdrupina biezpienu vai mīksto sieru, valriekstus (to var mazliet apgrauzdēt) un dzērveņu sukādes.
Mazliet citādi garšos, ja spinātiem tiks pievienoti četrās daļās sagriezti mazi tomātiņi un uzrīvēta vārīta ola.
Ābolu vietā salātos var likt zemenes.
Daļu spinātu var aizstāt ar skābenēm vai citiem salātiem.