Liellopa gaļas un dzērveņu kārtojums 0
Sastāvdaļas:
600 g maltas jaunlopa gaļas
100 ml saldā krējuma
2 tējkarotes rīvmaizes
1 ola
sāls, pipari
Pildījumam:
100 g dzērveņu sukāžu
50 g pētersīļa lapu
3 ķiploka daiviņas
20 ml olīveļļas
sāls
Pagatavošana:
Vispirms pagatavo pildījumu: sakapā dzērveņu sukādes, pētersīļus, ķiplokus, pievieno sāli, eļļu un noliek, lai garšas savelkas. Malto gaļu sajauc ar olu, rīvmaizi, saldo krējumu, sāli, pipariem un liek ietaukotā veidnē – vispirms pusi gaļas masas, tai virsū kārto pildījumu un tam pāri atlikušo malto gaļu. Virsu noziež ar eļļu, lai izcepot apetītelīgāk izskatītos. Cep cepeškrāsnī 170 ºC aptuveni 40 minūtes, bet tas atkarīgs no cepeškrāsns. Gatavību var pārbaudīt, kārtojumā iedurot dakšiņu un piespiežot: ja suliņa, kas izspiežas, ir sarkana, jācep vēl.