Liellopa gaļas un dzērveņu kārtojums 0

Sastāvdaļas:

600 g maltas jaunlopa gaļas

100 ml saldā krējuma

2 tējkarotes rīvmaizes

1 ola

sāls, pipari

Pildījumam:

100 g dzērveņu sukāžu

50 g pētersīļa lapu

3 ķiploka daiviņas

20 ml olīveļļas

sāls

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo pildījumu: sakapā dzērveņu sukādes, pētersīļus, ķiplokus, pievieno sāli, eļļu un noliek, lai garšas savelkas. Malto gaļu sajauc ar olu, rīvmaizi, saldo krējumu, sāli, pipariem un liek ietaukotā veidnē – vispirms pusi gaļas masas, tai virsū kārto pildījumu un tam pāri atlikušo malto gaļu. Virsu noziež ar eļļu, lai izcepot apetītelīgāk izskatītos. Cep cepeškrāsnī 170 ºC aptuveni 40 minūtes, bet tas atkarīgs no cepeškrāsns. Gatavību var pārbaudīt, kārtojumā iedurot dakšiņu un piespiežot: ja suliņa, kas izspiežas, ir sarkana, jācep vēl.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.