Dzērveņu un ābolu pīrāgs 0
Sastāvdaļas:
Mīklai:
150 g miltu
100 g sviesta
50 g cukura
1 olas dzeltenums
Pildījumam:
150 g dzērveņu
4 āboli
200 ml saldā krējuma
200 g cukura
2 ēdamkarotes mannas
4 olu dzeltenumi
10 g vaniļas cukura
Virsai:
4 olu baltumi
4 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Mīklai mīkstu sviestu sajauc ar olas dzeltenumu un cukuru, tad pievieno miltus. Vislabāk mīklu mīcīt ar rokām, jo tā vieglāk noķert mirkli, kad sastāvdaļas sajaukušās un mīkla atlec no trauka malām.
Gatavo mīklu ieklāj veidnē tā, lai būtu aptuveni 2 cm augstas maliņas, un ievieto ledusskapī uz pusstundu atpūsties. Tikmēr dzērvenes savāra ar cukuru. Ūdens peldē uzvāra krēmu no olu dzeltenumiem, saldā krējuma, cukura un vaniļas cukura. Pievieno mannas putraimus un atdzesē. Nomizo un sagriež ābolus.
Kad mīkla atpūtusies, veidni liek cepeškrāsnī un cep 170 ºC 10 minūtes. Tad virsū liek dzērveņu ievārījumu, ābolus un pārlej ar vaniļas krēmu, turpina cept 30 minūtes. Gatavai kūkai liek virsū ar cukuru un šķipsniņu sāls saputotus olu baltumus un cep vēl 10 minūtes.