Dzērveņu un ābolu pīrāgs 0

Sastāvdaļas:

Mīklai:

150 g miltu

100 g sviesta

50 g cukura

1 olas dzeltenums

Pildījumam:

150 g dzērveņu

4 āboli

200 ml saldā krējuma

200 g cukura

2 ēdamkarotes mannas

4 olu dzeltenumi

10 g vaniļas cukura

Virsai:

4 olu baltumi

4 ēdamkarotes cukura

šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Mīklai mīkstu sviestu sajauc ar olas dzeltenumu un cukuru, tad pievieno miltus. Vislabāk mīklu mīcīt ar rokām, jo tā vieglāk noķert mirkli, kad sastāvdaļas sajaukušās un mīkla atlec no trauka malām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Gatavo mīklu ieklāj veidnē tā, lai būtu aptuveni 2 cm augstas maliņas, un ievieto ledusskapī uz pusstundu atpūsties. Tikmēr dzērvenes savāra ar cukuru. Ūdens peldē uzvāra krēmu no olu dzeltenumiem, saldā krējuma, cukura un vaniļas cukura. Pievieno mannas putraimus un atdzesē. Nomizo un sagriež ābolus.

Kad mīkla atpūtusies, veidni liek cepeškrāsnī un cep 170 ºC 10 minūtes. Tad virsū liek dzērveņu ievārījumu, ābolus un pārlej ar vaniļas krēmu, turpina cept 30 minūtes. Gatavai kūkai liek virsū ar cukuru un šķipsniņu sāls saputotus olu baltumus un cep vēl 10 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.