4 dažādas uzkodu maizītes ar Trikātas Amoliņa sieru šķēlītēs 0
Ēdienu gatavošanas meistares Lindas Vilmansones gardo siermaizīšu receptes
Sastāvdaļas
1 bagete
1 iepakojums TRIKATA Amoliņš siers šķēlēs
olīveļļa apziešanai
paipalu olas
neliels gabaliņš cepeša
pāris šķēlītes kūpināta bekona
persiks
šampinjoni
pesto mērce
pistācijas vai citi rieksti
1 bumbieris
dažādi garšaugi, piemēram, timiāns, salvija, baziliks
medus – pēc izvēles
2 ķiploku daiviņas
1 citrons
Pagatavošana
Bageti sagriež garenās šķēlēs, apziež ar eļļu un liek 200 grādu sakarsētā krāsnī mazliet apgrauzdēties (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Ja vēlas, maizi pirms cepšanas var ierīvēt ar ķiploka daiviņu.
1. variants
Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un vienu ļoti smalki sakapātu ķiploka daiviņu, pievieno mazliet sāls un citrona miziņu. Pēc izvēles – pievieno timiāna lapiņas.
Uz maizītes liek siera šķēlīti, pāri kārto sēnītes. Ja vēlas – uzpilina nedaudz medus, kas labi sader ar siera riekstaino garšu.
2. variants
Bumbieri sagriež plānās šķēlēs un apgrilē. Uz maizes liek siera šķēlīti, pāri grilēto bumbieri, papildina to ar smalki sakapātiem valriekstiem vai pistāciju riekstiem un mazu timiāna zariņu.
3. variants
Persiku sagriež plānās šķēlītēs un apgrilē uz grila pannas. Uz maizes ziež pesto, pāri tam liek grilēto persika šķēlīti un siera šķēlīti, pievieno smalki sagrieztas cepeša šķēlītes.
4. variants
Uz pannas apkraukšķina bekonu un tā taukos izcep paipalu oliņas. Uz maizes smērē krēmsieru vai zaļumu sviestu, pāri liek nelielu bekona šķēlīti, ceptu paipalu olu un sarullētu amoliņa siera šķēlīti.