3. Sparģeļu biezzupa 1
• 25 g sviesta
• augu eļļa
• 350 g sparģeļu ar nogrieztiem kātu galiem (ja nepieciešams) un pumpuriem
• 3 šalotes sīpoli, sagriezti šķēlītēs
• 2 ķiploku galviņas, sadalītas daiviņās
• svaigi spināti
• 700 ml dārzeņu buljona
• olīveļļa pārliešanai
• kraukšķīga maizīte pasniegšanai
Pannā izkausēta sviesta un augu eļļas maisījumā apcep sparģeļu pumpurus, līdz tie kļūst mīksti, un izņem no pannas. Tad šajā traukā liek sparģeļu kātus, pievieno šalotes sīpolus, ķiplokus un cep 5–10 minūtes, līdz tie mīksti, bet nav pārāk apbrūninājušies. Pievieno spinātus, visu pārlej ar buljonu un turpina gatavot. Kad maisījums sāk vārīties, noņem no plīts un sablendē. Pieber garšvielas pēc garšas. Ja šķiet, ka masa ir pārāk bieza, pielej karstu ūdeni.
Pasniedz, pārberot ar apceptajiem sparģeļu pumpuriem un kraukšķīgu maizīti, kas apsmidzināta ar olīveļļu.