2. Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm 1

• 400 g zaļo sparģeļu

• 200 g svaigu zemeņu

• 200 g makaronu (bantītes vai spirāles)

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

• 2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu

• 1 avokado

Mērcei:

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 1 ēdamkarote balzametiķa

• 1 ēdamkarote baltvīna etiķa

• 1 tējkarote citrona sulas

• 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa

• ½ tējkarote sāls

• citronpipari pēc garšas

Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus. Nolauž tiem kātu galus (2–3 cm) un atlikušos sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos. Izvāra makaronus. Tad tos nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Uzkarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes. Pa to laiku bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas mērcei un to kārtīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, sagrieztu avokado, rukolu vai spinātus. Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes, katru sagriež četrās daļās un pievieno salātiem.

Mērcīti uzlej salātiem pirms ēšanas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.