2. Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm 1
• 400 g zaļo sparģeļu
• 200 g svaigu zemeņu
• 200 g makaronu (bantītes vai spirāles)
• 2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu
• 1 avokado
Mērcei:
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 1 ēdamkarote balzametiķa
• 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
• 1 tējkarote citrona sulas
• 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa
• ½ tējkarote sāls
• citronpipari pēc garšas
Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus. Nolauž tiem kātu galus (2–3 cm) un atlikušos sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos. Izvāra makaronus. Tad tos nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Uzkarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes. Pa to laiku bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas mērcei un to kārtīgi samaisa.
Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, sagrieztu avokado, rukolu vai spinātus. Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes, katru sagriež četrās daļās un pievieno salātiem.
Mērcīti uzlej salātiem pirms ēšanas.