1. Pavasarīgi salāti 1
• 500 g svaigu, tievu sparģeļu
• 2 apelsīni
• 4 redīsi
Mērcei:
• 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas
• 1 ēdamkarote eļļas
• 1 ēdamkarote šķidra medus
• sāls, baltie pipari
Sparģeļiem nogriež kātu galus (ja nepieciešams) un dārzeņus nomazgā. Var pasniegt svaigus vai viegli novārītus sālsūdenī kopā ar apelsīnu mizām. Atkarībā no kātu resnuma vāra 3–5 minūtes, lai ir nedaudz mīksti. Novārītus atdzesē. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Pievieno apelsīnu šķēlītes un ripiņās sagrieztus redīsus. Pārlej ar pagatavoto mērci un uzbārsta saspiestas linsēklas vai riekstus.
Dekorē ar apelsīnu šķēlītēm.