
Vai tu būtu gatavs izmēģināt laboratorijā audzētu gaļu vai kukaiņu proteīnus? 0
Laboratorijā audzēta gaļa tiek iegūta, kultivējot dzīvnieku šūnas laboratorijā, tāpēc tā ir identiska īstai gaļai, tikai ražota ilgtspējīgāk un bez nepieciešamības nogalināt dzīvniekus. Kukaiņu proteīni, piemēram, miltu tārpi un circeņi, satur augstu olbaltumvielu, B vitamīnu un minerālvielu daudzumu.
Ieguvumi:
– Mazāks ekoloģiskais nospiedums nekā tradicionālajai lopkopībai
– Augstāks uzturvielu saturs (piemēram, vairāk dzelzs un omega-3 taukskābju)
– Mazāk piesārņojuma un antibiotiku lietošanas
Iespējamie trūkumi:
– Garšas un tekstūras atšķirības (var prasīt laiku, lai cilvēki pieņemtu)
– Ražošanas izmaksas šobrīd vēl ir augstas
Vai pēc 30 gadiem cilvēki būs gatavi pieņemt šādu pārtiku? Visticamāk, jā, īpaši, ja dabas resursu izsīkums un klimata pārmaiņas padarīs tradicionālo lopkopību pārāk dārgu un neefektīvu.