GRĀMATA
Viņš ir tulks. Pārcēlājs no mēles uz mēli, no balss uz balsi, no krasta uz krastu, no aizvēstures uz šodienu. Arī viņa mīļotā, tagad jau sieva, ir tulce. Viņu tikšanos apzīmogo kāds noslēpums. Īstenībā noslēpums apzīmogo arī viņa piedzimšanu. Un visu turpmāko dzīvi. Kāds iečukstēts vārds, pārtulkots darbībā… 
Havjers Mariass, “Tik balta sirds”, no spāņu valodas tulkojusi Dace Meiere, apgāds “Zvaigzne”. Meistarīgi savērpts un lieliski izstāstīts ceļojums laikā, telpā un zemapziņas dzīlēs. 

GRĀMATA Viņš ir tulks. Pārcēlājs no mēles uz mēli, no balss uz balsi, no krasta uz krastu, no aizvēstures uz šodienu. Arī viņa mīļotā, tagad jau sieva, ir tulce. Viņu tikšanos apzīmogo kāds noslēpums. Īstenībā noslēpums apzīmogo arī viņa piedzimšanu. Un visu turpmāko dzīvi. Kāds iečukstēts vārds, pārtulkots darbībā… 
Havjers Mariass, “Tik balta sirds”, no spāņu valodas tulkojusi Dace Meiere, apgāds “Zvaigzne”. Meistarīgi savērpts un lieliski izstāstīts ceļojums laikā, telpā un zemapziņas dzīlēs. 

Foto – Anda Krauze

7 labas lietas iesaka Vija Beinerte 0

GRĀMATA

Viņš ir tulks. Pārcēlājs no mēles uz mēli, no balss uz balsi, no krasta uz krastu, no aizvēstures uz šodienu. Arī viņa mīļotā, tagad jau sieva, ir tulce. Viņu tikšanos apzīmogo kāds noslēpums. Īstenībā noslēpums apzīmogo arī viņa piedzimšanu. Un visu turpmāko dzīvi. Kāds iečukstēts vārds, pārtulkots darbībā… 
Havjers Mariass, “Tik balta sirds”, no spāņu valodas tulkojusi Dace Meiere, apgāds “Zvaigzne”. Meistarīgi savērpts un lieliski izstāstīts ceļojums laikā, telpā un zemapziņas dzīlēs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

FILMA

Pīrss Brosnans un Emma Tompsone komēdijā “Mīlas afēra”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piedzīvojumu komēdija “Mīlas afēra” – burvīgs laika kavēklis saules nogurdinātiem. Britu režisors Džoels Hopkinss ir sapulcinājis lielisku aktieru ansambli: Pīrss Brosnans, Emma Tompsone, Timotijs Spals un Sīlija Imri. Sižeta atspere liek četrotnei pārtapt par zagļu bandu, kam gleznainajā Francijas Rivjērā jāveic 10 miljonus mārciņu vērta zādzība labākajās žanra tradīcijās.

SARĪKOJUMS

Trompetes virtuozs Paolo Frezu.

Grūti noticēt, taču tik tiešām piektdien, 4. jūlijā, Kongresu namā muzicēs izcilais trompetes un bandoneona duets Paolo Frezu un Daniele di Bonaventūra, kā arī smooth jazz pamatlicēji – grupa “Jeff Lorber Fusion”, ko pārstāvēs Ēriks Marientāls, Džimijs Haslips un Sonijs Emorijs.

IZSTĀDE

Galerijā “Daugava” Vecrīgā, Alksnāja ielā 10/12, no 26. jūnija līdz 26. jūlijam skatāma izstāde “Spēle”, kurā piedalās Dace Lielā, Maija Tabaka, Frančeska Kirke, Baiba Vegere, Juta Rindina, Līga Ķempe, Kalvis Zuters, Bruno Strautiņš, Aija Zariņa, Kaspars Zariņš u.c.

JAUNUMS

Citrona un neroli zieda spirgtais svaigums, jasmīna maigi pavedīgais aromāts, savvaļas īrisa un Taizemes gardēnijas tikko jaušamā dvesma, vaniļas un koksnes tvanīgi rūgtenās notis – tāda ir zīmola “Givenchy” aromāta “Ange ou Démon le Secret” ierobežotā daudzuma vasaras versija “Croisiére”. Neparasts un noslēpumains kā gaismēnu spēle uz ūdens, tas apbur un valdzina, pievelk un nelaiž vaļā.

Jaunums. Aromāta “Ange ou Démon le Secret” vasaras versija “Croisiére”.

GARDI!

“Rabarberu drupenis” – tā varētu nosaukt burvīgo desertu, ko pagatavot man iemācīja garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Sakuļu olas dzeltenumu ar 65 g cukura, 130 g saldā krējuma un 75 g sviesta; pievienoju 130 g miltu un naža galu sāls. Gatavo mīklu satinu pārtikas plēvē un lieku ledusskapī.

Atdzesēto mīklu izveltnēju, sagriežu taisnstūros, cepu cepeškrāsnī 7 minūtes 180 grādos. Divas glāzes nomizotu un sagrieztu rabarberu lieku katliņā, pārberu ar 150 g cukura, uzkarsēju, nokāšu. Sīrupā iemaisu vanilīnu, kanēli un divus olu dzeltenumus; sausajai masai piemetu sauju riekstu, pārleju ar sīrupu, iecilāju stingrās putās sakultus olbaltumus. Rabarberu masu ziežu uz izceptā biskvīta un šauju uz 7 minūtēm cepeškrāsnī. Servēju uz dēlīša vai šķīvja, dekorēju ar ogām.

Reklāma
Reklāma

DZĪVES GUDRĪBA

“Mākslas pamata cēlonis ir mīlestība.”

Hermanis Hese

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.