Lasis sarkanā vīna un balzametiķa glazūrā 0
Sastāvdaļas:
(2 porcijām)
480 g laša filejas
60 ml sarkanvīna
60 ml balzametiķa
2 ēdamkarotes medus
1 ēdamkarote laima sulas
Samaisa vīnu, balzametiķi, medu un laima sulu. Šajā maisījumā marinē lasi aptuveni divas stundas. Tad izņem lasi, nosusina ar papīra dvieli. Liek zivi uz pergamenta papīra. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Marinādi ielej nelielā katlā, liek uz vidējas uguns, uzvāra un gatavo tik ilgi, kamēr šķidrums neiztvaiko par divām trešdaļām. Tas aizņems līdz piecām minūtēm. Finālā katlā jāpaliek aptuveni pusotrai ēdamkarotei šķidruma.