Biskvīta torte “Romantika” 0
Skrundā pilsētas svētkos notika biedrības “Siera klubs” rīkotais un Skrundas novada domes atbalstītais Kurzemes reģiona konkurss “Siera saldā torte”.
“Romantika” ieguva skatītāju simpātiju balva, autore Ineta Siksna.
Biskvīta mīklai: 10 olas, 10 ēdamkarotes cukura, 10 ēdamkarotes miltu.
Krēmam: 520 g Lazdonas Baltā biezpiena siera, 1,3 l saldā krējuma, 650 g cukura, citrons, 30 g vaniļas cukura.
Pagatavošana: saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno sarīvētu citrona miziņu, samaltu sieru un citrona sulu.
Biskvīta pamatni pārklāj ar krēmu, liek virsū otru biskvīta kārtu, ko noziež ar rabarberu ievārījumu; pāri klāj trešo kārtu, virs tās – atkal krēmu.
Torti dekorē ar konservētiem ananasiem, zemenēm, vīnogām, šokolādes dekoriņiem.