3 receptes gardai grilētai gaļai 0
Grilēto gaļu pasniedz ar kečupu, steika mērci, pesto, majonēzi vai ko citu pēc savas gaumes.
Grilēta cūkgaļa
• Cūkas karbonāde
Marinādei
• Augu eļļa
• Sojas mērce
• Malti melnie pipari
• Piecu piparu maisījums
• Citrona sula
• Cukurs
Karbonādi sagriež apmēram 150 g lielās šķēlēs. Kādas trīs četras stundas patur saldeni skābenajā marinādē. Grilē.
Grilēti vistu šķiņķīši
• Atkauloti vistu šķiņķīši
Marinādei:
• Olīveļļa
• Garšviela vistas gaļai
• Sāls
• Ķiploks
Vistu šķiņķīšus ieziež ar marinādi un grilē no abām pusēm. Šķiņķītis ir plāns, tāpēc gaļa nav ilgi jāmarinē.
Grilēta vistas fileja
• Vistas fileja
• Čili mērce
• Garšviela vistas ēdieniem
• Sāls
Čili mērcei pievieno garšvielas un noziež fileju. Grilē no abām pusēm.
Grilēti vārīti kartupeļi
Izvēlas aptuveni vienāda izmēra kartupeļus, nomizo, izvāra un uz pannas nedaudz apcep. Tad ver uz iesma un grilē, lai kartupeļiem izveidotos kraukšķīga garoziņa un pasakaina garša ar dūmiņu.