Foto: SHUTTERSTOCK

3 receptes aromatizētam sālim: ideāla piedeva izciliem ēdieniem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Lai arī pieejams dažādu veidu sāls, aromatizētais ēdienam piešķir savdabību un oriģinalitāti. Mazā, skaistā trauciņā tas var būt arī lieliska dāvana.

Rozmarīna un citronu sāls

Ar smalku rīvi norīvē citroniem miziņas dzelteno slāni. Tad to plānā slānī uzber uz cepampapīra un izžāvē. Piestā saberž 5 daļas sāls, 2 daļas žāvēta rozmarīna un 3 daļas norīvētās un izkaltētās citronu miziņas. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā sausā vietā.

Lieliski sader ar zivju ēdieniem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aromatizēšanai vispiemērotākais ir rupjais akmens un jūras sāls.

Seleriju sāls

Foto: SHUTTERSTOCK

Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sajauc ar tādu pašu daudzumu sāls. Rūpīgi saberž, saber noslēgtā traukā un trīs dienas atstāj ledusskapī. Pēc tam izber uz cepampapīra un divas stundas žāvē cepeškrāsnī 110 °C temperatūrā, līdz selerija kļūst kraukšķīga. Tad sāli saber hermētiski noslēgtā traukā un uzglabā sausā vietā. Pirms lietošanas saberž piestā.

Šo sāli lieto olu, cūkas un putnu gaļas ēdienu, arī buljonu garšas bagātināšanai.

Lavandas sāls

Foto: SHUTTERSTOCK

Sajauc 5 daļas sāls, 2 daļas žāvētu lavandas ziedu un 1 daļu žāvēta rozmarīna. Visu saberž piestā. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā sausā vietā.

Labi sader ar pašgatavotām šokolādes konfektēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.