Vēderu veltīt galvai 0
No rīta iedzeru greipfrūtu ar medu. Nevis izspiežu sulu, bet noņemu tikai biezo mizu un pārējo sablendēju. Atstāju arī plēvītes, ko bieži cenšas atdalīt, jo tās esot rūgtas. Tomēr šis rūgtums ir veselībai labvēlīgs. Vienam auglim pievienoju karoti medus. Iznāk enerģijas dzēriens, vitamīniem bagāts – vidēji liels auglis nodrošina organismu ar nepieciešamo C vitamīna dienas devu.
Taču ir vēl viens labums – greipfrūts padara organismu sārmaināku, jo pārāk daudz ēdam to, kas mūsos rada skābumu. Nevis garša nosaka to, vai produkts uzskatāms par skābu vai sārmainu, bet gan tas, kādu vidi tas rada vielmaiņā, cik bagāts ar skābekli. Piemēram, greipfrūts, citrons un laims veido sārmainu vidi. Mūsu birojā vienmēr ir citroni, piegriežam ūdenim, piedāvājam klientiem.
Barības trakta vide palīdz veidot neiromediatorus smadzenēm. Ja šī vide ir gana sārmaina, baktērijas var labāk vairoties. Ja ir problēmas ar vēderu, zarnu traktu, arī smadzenēm grūtāk attīstīties.
Nodarbībās, kurās cilvēkiem veicam smadzeņu aktivitātes mērījumus, iedarbinām pašregulācijas mehānismus, lai smadzenes harmonizētu savu darbību. Tiklīdz aktivizējam smadzenes, arī vēders uzreiz sāk kurbulēties. Cilvēki par to parasti brīnās, bet šī saikne ir cieša.
Greipfrūta biezsula noder vēdera sakārtošanai, tātad sniedz labumu smadzenēm. Arī svaigas dārza un meža ogas ir sārmains produkts, un vasarā to netrūkst.
36,6 °C viesis PĒTERIS URTĀNS, medicīnas speciālists, RigaBrain smadzeņu treniņu centra dibinātājs