Publicitātes foto

3 mandeļu našķu receptes no Signes Meirānes: gatavo kopā ar bērniem! 0

Gatavot kopā ar bērniem ir jautri, turklāt bērni var būt lieliski palīgi virtuvē! Par to pārliecinājušies Rimi Gardēži, gatavojot kopā ar 8–12 gadus veciem bērniem Rimi Labākai dzīvei meistarklasē. Pat bērni, kuriem nav lielas pieredzes virtuvē, labprāt gatavo, jo norises pie plīts nereti atgādina īstu burvestību un rezultāts sniedz prieku, gandarījumu un pilnu vēderu. Pat pašus slinkākos virtuvē noteikti ievilinās iespēja pagatavot našķus, kas var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Gatavojot kopā ar bērniem, saldumiem ir liela nozīme, jo kuram bērnam gan tie negaršo? Tomēr našķi var būt kvalitatīvi un veselīgi, bez papildus pievienota cukura un miltiem. Rimi Gardēde Signe Meirāne norāda, ka vēl jo labāk, ja izvēlamies kvalitatīvas un svaigas izejvielas, kas nesatur ģenētiski modificētus organismus un kam pievienoti tikai dabīgie aromatizētāji, mazāk sāls, cukura un tauku, tāpēc ieteicami produkti ar atzīmi Labākai dzīvei.

Ja jums šķiet, ka našķu gatavošana mājās ir ķēpīga un sarežģīta, tā nebūt nav! Signe Meirāne aicina izmēģināt dažas vienkāršas receptes, kas var izrādīties īsts atklājums gan vecākiem, gan bērniem. Gatavojot našķus, daudz laika ietaupīs izejvielas, kas noder dažādās receptēs. Šoreiz tas ir mandeļu sviests, ko Signe Meirāne aicina pagatavot kopā ar bērniem. Pašu gatavots mandeļu sviests, no kura pēc tam top gardas trifeles vai bagātīgs smūtijs, noteikti garšos labāk, nekā veikalā pirkts riekstu sviests!

Mandeļu sviests

CITI ŠOBRĪD LASA
Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • 260 g mandeļu (130 g grauzdētu un 130 g negrauzdētu)
  • 1–3 ēd.k. lazdu riekstu eļļas (ja nepieciešams)
  • 1/4 tējk. vaniļas pulvera vai 1/2 vaniļas pāksts sēklu
  • Šķipsniņa jūras sāls
  • 15 ml kļavu sīrupa, ja gribas vairāk salduma

Virtuves kombainā liek riekstus. Sākumā blendē tos ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta. Ja pēc 6–7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot lazdu riekstu eļļu. Pašās beigās pievieno pārējās sastāvdaļas un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms. Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar kļavu sīrupu. Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas.

Mandeļu sviesta trifeles

Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • 75 g mandeļu sviesta
  • 70 g auzu pārslu
  • 200 g mīkstu, sulīgu dateļu bez kauliņiem
  • Kakao

Smalki sablendē auzu pārslas, pievieno mandeļu sviestu un dateles, turpina blendēt. No sākuma masa būs drupenāka, bet pēc brīža tā sajauksies un kļūs lipīga. Veido bumbiņas un ēd tāpat vai apviļā kakao. Trifeles var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī.

Banānu un mandeļu sviesta smūtijs

Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • 1 ēd.k. mandeļu sviesta
  • 1 liels, mīksts, gatavs banāns (nomizots)
  • 250 ml sojas vai mandeļu piena

Liek visu blenderī, sablendē krēmīgā kokteilī (vismaz 1–1,5 minūtes) un pasniedz.
Ievēro! Jo gatavākus banānus izmantosi, jo smūtijs būs saldāks. Šai receptei droši vari izmantot arī banānus ar melnumiņu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.