Beļģijas bekona pudiņš 0


Sastāvdaļas:
2 tasītes saldā krējuma
110 gramu bekona
2 tējkarotes porcini sēņu pulvera
¼ tējkarotes maltu melno piparu
¾ tasītes granulēta cukura
2 olu dzeltenumi
4 želatīna plāksnītes, kas izmērcētas aukstā ūdenī
2 tasītes paniņu
7 ēdamkarotes bezsāls sviesta
½ tasītes riekstkoka miltu
½ tasītes miltu
Šķipsniņa jūras sāls, ja nepieciešams – vairāk
1 ¼ tasītes cukura, ja nepieciešams – vairāk
4 lieli olu baltumi
2 ēdamkarotes olīveļļas
Apelsīns – sula un miziņa
1 ēdamkarote medus
Šķipsniņa maltu ķimeņu
½ tasītes zelta rozīņu
½ tasītes žāvētu rupji sagrieztu vīģu

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 6
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu pudiņu, sasildi saldo krējumu līdz aptuveni 65 grādiem pēc Celsija, krējumam pievieno bekonu un taukvielas un atstāj vēsumā vismaz uz 4-6 stundām. Nokās krējumu un atstāj tikai bekonu un taukus. Pievieno sēņu pulveri un melnos piparus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tikmēr saputo cukuru ar olas dzeltenumiem.

Karsto krējumu samaisi ar olu maisījumu un vāri 85 grādos pēc Celsija. Noņem no uguns un pievieno želatīnu. Ielej maisījumu paniņās un kārtīgi sablenderē. Salej pa glāzēm un šķīvjiem un atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam sagatavo riekstkoka miltus. Maigi apcep sviestu līdz tas ir gaiši brūnā krāsā. Samaisi sausās sastāvdaļas citā lielā bļodā, iecilā olu baltumus, kamēr izzūd putojošā un dzeltenā krāsa. Pievieno miltu maisījumu.

Lēnām pievieno silto sviestu, pēc tam olīveļļu, atdzesē. Ieliec masu cepšanas veidnē, cep 150 grādos pēc Celsija līdz tā ir gaiši brūna un viscaur izcepusies. Atdzesē un sadali biskvītu mazos gabaliņos.

Lai sagatavotu augļu kompotu, apvieno apelsīna sulu, miziņu, medu, garšvielas un nedaudz uzsildi. Uzlej maisījumu pāri rozīnēm un vīģēm un mērcē vairākas stundas.

Sadali žāvēto augļu maisījumu uz katru pudiņa porciju un uzliec tam virsū sadalītos biskvīta gabaliņus. Dekorē ar dažiem „Maldon” sāls graudiem un cukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.