2. Indonēzijas rīsi “Čili karne” 0
Sastāvdaļas:
230 g kubiciņos sagrieztas cūkgaļas pavēderes
1 ēdamkarote plus 1 tējkarote košera sāls
1 tējkarote plus 1 ēdamkarote kubeba piparu
180 ml lāgera tipa alus
60 g sviesta
¼ tasītes plus divas ēdamkarotes sīki sasmalcinātu sīpolloku
¼ tasītes sīki sagrieztas selerijas
1 stiebrs plus 3 ēdamkarotes citronzāles
2 tasītes vistas buljona
1 ½ tējkarote plus 1 ēdamkarote maltu melno piparu
Šķipsniņa maltu krustnagliņu
800 g sasmalcinātu tomātu
½ izlobītas vaniļas pāksts
Steika gabals 450 g
110 g balzametiķa
2 tasītes rīsu etiķa
2 tējkarotes cukura
2 tasītes svaigu sasmalcinātu diļļu
1 tasīte blanšētu zaļo pupiņu
2 tasītes vārītu rīsu
Selerijas lapas
Pagatavošana:
Palielā bļodā liec cūkgaļu. Pārkaisi gaļu ar 1 tējkaroti košera sāls un 1 tējkaroti kubeba piparu. Kārtīgi samaisi, lai garšvielas apklātu visu gaļu. Pēc tam izņem cūkgaļu no bļodas un uzliec uz cepamās pannas. Liec cepties konvekcijas krāsnī 260 grādos pēc Celsija, cep līdz gaļa ir labi apbrūnējusi. Tad notecini taukus no pannas un karstajiem taukiem pievieno aukstu alu.
Tauku un alus maisījumu ielej atpakaļ cepešpannā. Kamēr cepas cūkgaļa, sāc gatavot čili. Katliņā izkausē sviestu, pievieno ¼ tasītes sīpolloku un seleriju un sautē, kamēr tie mīksti. Tad pievieno vienu stiebru citronzāles, vistas buljonu, ½ tējkarotes melno piparu, 1 tējkaroti kubeba piparu un šķipsniņu maltu krustnagliņu.
Visu maisījumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam pievieno tomātus un vaniļu. Pēc garšas pievieno sāli un samazini temperatūru līdz vidējai. Uzliec katlam vāku un sautē. Kad gatava cūkgaļa, to ar visu šķidrumu pievieno katlā. Uzliec katlam vāku un liec to cepties krāsnī 160 grādu temperatūrā pēc Celsija uz divām stundām.
Tad aplīdzini steiku un pārber ar sāli. Samaisi kopā 2 ēdamkarotes samaltas citronzāles, balzametiķi un vienu tējkaroti melno piparu. Pievieno to steikam un atstāj marinēties uz vismaz 2 stundām. Pavisam nedaudz apcep steiku uz grila, tad noņem un sagriez plānās šķēlēs un sadali 13 milimetru garos gabaliņos. Iecilā cūkgaļas pavēderi tomātu sautējumā.
Mazā katliņā samaisi rīsu etiķi ar vienu tējkaroti kubeba piparu, cukuru un vienu ēdamkaroti melno piparu. Maisījumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj atdzist. Kad atdzisis, pievieno dilles, zaļās pupiņas un 2 ēdamkarotes zaļo lociņu. Atstāj to ievilkties uz nakti. Bļodā ieliec pilnu ēdamkaroti rīsu, pa virsu liec tomātos sautēto cūkgaļu un pagatavoto steiku, dekorē ar marinētajiem dārzeņiem un seleriju lapām.